• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miodrag Kostić i zvanično upravlja AIK bankom

Izvor Tanjug

MK Grupa, u vlasništvu biznismena Miodraga Kostića, postala je većinski vlasnik niške AIK banke, jer je kompanija Sunoko obezbedila 50,37 odsto vlasništva.

Posle isteka roka za ponudu za preuzimanje akcija AIK banke, zajedno sa povezanim licima, kompanija Sunoko je obezbedila 50,37 odsto vlasništva u ovoj banci, rečeno je Tanjugu u toj kompaniji sa sedištem u Novom Sadu.

Na sajtu Centralnog registra hartija od vrednosti, 4. februara je objavljeno da je Sunoko istakao ponudu za preuzimanje do 100 odsto akcija AIK banke, po pojedinačnoj ceni od 1.635, a ponuda je okončana 24. februara.

U AIK Banci, Sunoko je pre ovoga posedovao 37,9 odsto akcija, tako da je za 20 dana, kompanija uspela da otkupi 12,46 odsto akcija da bi obezbedila većinski udeo u vlasništvu, što po ponuđenoj ceni od 1.635 dinara po akciji iznosi oko 16 miliona evra.

Najveći pojedinačni akcionar AIK banke, pre ponude za preuzimanje,  bila je Poljoprivredna banka Grčke (Agricultural Bank od Greece), sa udelom od 20,35 odsto akcija.

Prema važećem stanju na trzištu hartija od vrednosti, i ceni akcija od 1.635 dinara, tržišna kapitalizacija AIK banke iznosi 14,8 milijardi dinara, što je oko 127,6 miliona evra.

Na čelu Izvršnog odbora je Vladimir Čupić, koji je pre toga dugo bio predsednik Izvršnog odbora Hipo Alpe Adrija banke, a predsednik Upravnog odbora AIK banke je Miodrag Kostić.

Prema zvaničnim podacima, dobit AIK banke u 2012. godini bila je 3,64 milijarde dinara, dok je dobit pre oporezivanja za prvih devet meseci 2013. godine bila 1,5 milijardu dinara.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

DEZAN

Gospodine Vucicu da li cete i ovog tajkuna da uhapsite,jer ste vi na sva usta pricali kako je kupio secerane za dinar .Za koliko je kupio vas !

special image