Tanjug

Miodrag Kostić i zvanično upravlja AIK bankom

Autor:

MK Grupa, u vlasništvu biznismena Miodraga Kostića, postala je većinski vlasnik niške AIK banke, jer je kompanija Sunoko obezbedila 50,37 odsto vlasništva.

1
A- A A+

Posle isteka roka za ponudu za preuzimanje akcija AIK banke, zajedno sa povezanim licima, kompanija Sunoko je obezbedila 50,37 odsto vlasništva u ovoj banci, rečeno je Tanjugu u toj kompaniji sa sedištem u Novom Sadu.

Na sajtu Centralnog registra hartija od vrednosti, 4. februara je objavljeno da je Sunoko istakao ponudu za preuzimanje do 100 odsto akcija AIK banke, po pojedinačnoj ceni od 1.635, a ponuda je okončana 24. februara.

U AIK Banci, Sunoko je pre ovoga posedovao 37,9 odsto akcija, tako da je za 20 dana, kompanija uspela da otkupi 12,46 odsto akcija da bi obezbedila većinski udeo u vlasništvu, što po ponuđenoj ceni od 1.635 dinara po akciji iznosi oko 16 miliona evra.

Najveći pojedinačni akcionar AIK banke, pre ponude za preuzimanje,  bila je Poljoprivredna banka Grčke (Agricultural Bank od Greece), sa udelom od 20,35 odsto akcija.

Prema važećem stanju na trzištu hartija od vrednosti, i ceni akcija od 1.635 dinara, tržišna kapitalizacija AIK banke iznosi 14,8 milijardi dinara, što je oko 127,6 miliona evra.

Na čelu Izvršnog odbora je Vladimir Čupić, koji je pre toga dugo bio predsednik Izvršnog odbora Hipo Alpe Adrija banke, a predsednik Upravnog odbora AIK banke je Miodrag Kostić.

Prema zvaničnim podacima, dobit AIK banke u 2012. godini bila je 3,64 milijarde dinara, dok je dobit pre oporezivanja za prvih devet meseci 2013. godine bila 1,5 milijardu dinara.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.