Srpski četnici u Sevastopolju

Autor:

Pet dobrovoljaca iz Srbije, koji su se predstavili kao pripadnici "Četničkog pokreta", stigli su u Sevastopolj da bi pružili podršku ruskom narodu u ime srpskog naroda.

44
A- A A+

Mi predstavljamo "Četnički pokret" i nas možete uporediti sa kozacima u Rusiji. Naš cilj je da u ime srpskog naroda damo podršku ruskom narodu. U ovom trenutku je ovde sve isto kao nekada u Srbiji. Zapad i Evropa finansiraju opoziciju i oni govore da hoće u Evropu, a sve je to laž, rekao je Milutin Mališić, koji se predstavio kao komandant četničke garde "Vukovi", navodi ruska agencija Itartas.

"Nas su pozvali kozaci i mi smo se odazvali. Za vreme ratova u nekadašnjoj Jugoslaviji, postojao je veliki broj ruskih dobrovoljaca koji su se borili na srpskoj strani i kao braća nam pomogli. Naša je dužnost da budemo ovde", rekao je Mališić.

Na pres-konferenciji dobrovoljci su još rekli da ne očekuju masovni dolazak iz Srbije "jer smo mi mali narod", ali i da gaje veliku ljubav prema Rusiji.

U Sevastopolj je, kako navodi Itartas, stiglo pet dobrovoljaca iz Srbije i oni će, prema kozačkim izvorima, biti raspoređeni na jednom od ček-pointa na ulasku u grad, prenosi RTS.

Tagovi:
Sve vesti