Pretnje smrću na SOS telefon gej organizacije

Autor:

Danas su Gej strejt alijansi preko mobilnog SOS telefona ove organizacije, upućene pretnje smrću.

22
A- A A+

Pozivom na broj telefona, koji inače služi za prijavljivanje nasilja i diskriminacija po osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta i čiji broj je naveden na sajtu GSA, danas je nepoznata muška osoba uputila pretnje smrću, saopštila je ova organizacija.

Kada je izvršna direktorka GSA odgovorila na poziv u 16.13 sati, muški glas sa druge strane je upitao da li može da prijavi nasilje što mu je ona i potvrdila i pitala ga je šta se desilo.

Nakon što je on još jednom upitao da li je to Alijansa i dobio potvrdan odgovor, počeo je da vređa i opsovao sagovornici "majku pedersku", a nakon toga je povikao "sve vas treba pobiti".

Direktorka GSA ga je prekinula rekavši mu kako će o ovoj pretnji, kao i o njegovom broju telefona, odmah obavestiti policiju, na šta se on nasmejao, a ona je zatim prekinula telefonski razgovor. Nakon ovoga sa istog broja telefona ponovo su upućeni pozivi Alijansi, ali niko od aktivista GSA nije odgovorio.

GSA je o ovoj pretnji odmah obavestila policiju i o tome je data izjava u policijskoj stanici.

Iako nije retka pojava da joj se preko e-maila, a posebno preko društvenih mreža preti i da se vređa LGBT populacija, Alijansa naglašava da je ovo prvi put da je neko ovoj organizaciji uputio telefonske pretnje i to ne skrivajući sa kog broja zove.

Zbog svega toga ali i zbog činjenice da su se oni koji prete očigledno toliko osilili da čak i ne kriju identifikaciju svog telefonskog broja dok čine krivično delo, GSA izražava zabrinutost i očekuje od policije da preduzme hitne korake kako bi se počinilac identifikovao i priveo pravdi, navodi se u saopštenju.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti