• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpisano za pet malih HE u Vranju

Izvor Tanjug

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić i direktor italijanske firme Seći enerđija Lućano Šipione potpisali su danas Ugovor o izgradnji pet malih hidroelektrana na području Vranja.

Male hidroelektrane će, na osnovu detaljno izrađene analize, biti izgrađene na Banjskoj, Korbevačkoj i Jelašničkoj reci, a u njih će biti uloženo devet miliona evra, saopštio je grad Vranje.

Taj ugovor je rezultat Sporazuma između Vlada Srbije i Italije, a aktivnosti su započete u decembru 2011. godine. Na izradu studije bio je angažovan Institut "Jaroslav Černi".

"Ovim smo još jednom potvrdili ozbiljnost i odgovornost kada su u pitanju nove  nvesticije i razvoj lokalne zajednice. Izgradnjom malih hidroelektrana podižemo  energetski potencijal, što je vrlo bitno za one koji žele da ulažu u Vranje", izjavio je  gradonačelnik Antić.

On je danas i sa direktorom mađarko-austrijske firme SWR Johanom Oskarom Ganglom potpisao Sporazum o saradnji.

To preduzeće se bavi korišćenjem geotermalne energije, a posto ovaj kraj poseduje izuzetne potencijale Vranje je izabrano za ulaganje.

U prvoj fazi planirana su istraživanja u Vranjskoj Banji, a nakon toga izgradnja postrojenja za zagrevanje plasetnika, kao i drugih kapaciteta koji koriste obnovljive izvore energije.

Ova kompanija, kako je rečno, zainteresovana je da uloži 100 miliona evra u završetak hotela u Vranjskoj Banji, a u početku bi na tim poslovima trebalo da bude zaposleno 250 radnika.

Gosti iz Italije i Mađarske su, na ceremoniji, čestitali gradonačelniku Antiću na nagradi koje je grad Vranje dobio u Kanu, jer je Vranje, u rangiranju magazina "Intelidžens", uvršćen među "top 10" evropskih gradova i regiona budućnosti".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image