mondo.rs

Ljubiša Stamenković - sistemska greška!

Autor:

U sezoni 2013/14, koja ulazi u poslednju trećinu, samo tri kluba Superlige nisu promenila trenera.

5
A- A A+

Neki su to uradili više puta...

Sloboda iz Užica ostala je verna svom šefu Ljubiši Stamenkoviću, koji je pregrmeo teške trenutke s početka sezone i neke stidljive najave o mogućoj smeni (doduše samo u medijima), Čukarički ima sve razloge da bude zadovoljan radom Vlade Milojevića, kao i Jagodina u kom smeru ide ekipa Mladena Dodića.

To su trojica trenera koja su obavila prozivku ekipe na početku priprema za sezonu u jeku.

Dodić je u Jagodinu došao prošlog leta, uoči starta sezone, Milojeviću je ovo druga sezona u Čukaričkom, dok pozicija Ljubiše Stamenkovića u Užicu izgleda potpuno nadrealno za naše uslove i deluje kao da se radi o sistemskoj greški, s obzirom na to da ovaj temperamentni trener radi u jednom klubu od jula 2008. godine.

Doduše, taj klub, u koji je popularni "Piskavac" pre skoro šest godina došao iz Bežanije, zvao se Sevojno, a danas Sloboda, jer je u međuvremenu došlo do fuzije. I to je Stamenković "preživeo".

Stamenković bi uskoro mogao da zabeleži 200. nastup sa Slobodom u takmičarskim susretima, ako ne bude nepredviđenih obrta.

Za ostale klubove, promena trenera i prethodnih, i ove sezone, bila je kao "dobar dan", a poslednji u nizu primera koji potvrđuje da odnosi između čelnika klubova i trenera u Srbiji nisu najjasniji, najčistiji i najzdraviji, stiže sa Karaburme, gde je OFK Beograd smenio Milana Milanovića posle samo četiri utakmice i, da stvar bude još zanimljivija, vratio Zlatka Krmpotića, koji je zimus dobio otkaz da bi Milanović preuzeo tim.

A, Milanović je sa epitetom najboljeg trenera prvog dela Superlige, pristao da napusti siguran posao u Novom Pazaru i oproba se u prestonici...

Kad smo već kod OFK Beograda, on je sezonu počeo sa Zoranom Milinkovićem na klupi, ali se ovaj stručnjak zadržao tu sam do 4. kola. U međuvremenu, i on je dobio posao, kada je nasledio Nenada Lalatovića na klupi Voždovca. Inače, Lalatović je otišao iz Voždovca u Napredak, gde je nasledio Nenada Milovanovića, koji je nasledio Milana Lešnjaka...

Znamo - ovo je teško za čitanje, koliko je teško i za pisanje, a najteže za pamćenje.

Teško da postoji ljubitelj fudbala u Srbiji koji može bez problema da navede sve trenere koji su počeli sezonu i koji sada rade u klubovima. Zašto je to tako? Mnogo je razloga, među kojima su besparica, kampanjski rad u klubovima, improvizacija, ali i svest i kod čelnika, i kod samih trenera, da neće proći mnogo vremena između otkaza i zaposlenja na drugom stadionu.

To se može shvatiti i kao obostrano nepoštovanje profesije, ali... Tako je - kako je.

Četiri puta od prozivke u junu trenera je promenio i Rad, koji doduše može da potraži opravdanje u tome da je u toku sezone došlo do promene kompletne uprave kluba.

Do sada, za 19 kola, bilo je 19 promena trenera... I posle, zašto se kaže "vrteška"?

SEZONA 2013/14

Crvena zvezda: Sa Pinto (0) - Slaviša Stojanović (19)
OFK Beograd: Zoran Milinković (4) - Zlatko Krmpotić (11) - Milan Milanović (4) - Zlatko Krmpotić (?)
Donji Srem: Ljubomir Ristovski (4) - Vlado Čapljić (15)
Napredak: Milan Lešnjak (6) - Nenad Milovanović (9) - Nenad Lalatović (4)
Spartak: Petar Kurćubić (7) - Dragi Kanatlarovski (12)
Rad: Nebojša Milošević (10) - Slađan Nikolić (2) - Nebojša Petrović (3) - Aleksandar Janković (4)
Javor: Bogić Bogićević (11) - Predrag Ristanović (7) - Slavenko Kuzeljević (1)
Partizan: Vuk Rašović (15) - Marko Nikolić (4)
Vojvodina: Marko Nikolić (15) - Branimir Babić (4)
Novi Pazar: Milan Milanović (15) - Zoran Njeguš (4)
Voždovac: Nenad Lalatović (15) - Zoran Milinković (4)
Radnički Niš: Dragoljub Bekvalac (18) - Nenad Stamenković (1)
Radnički 1923: Radmilo Ivančević (18) - Dušan Đorđević (1)

Tagovi:

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.