• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Etihad kredit Er Srbiji prebacio u akcije

Izvor Fonet

Nacionalna aviokompanija UAE, Etihad ervejz, danas je saopštila da su dobijena neophodna zvanična odobrenja i saglasnosti, kojima se potvrđuje strateško partnerstvo te kompanije u Er Srbija.

Vlada Srbije je 1. avgusta 2013. potpisala dugoročni ugovor o strateškom partnerstvu sa Etihad ervejzom i najavila plan za formiranje Er Srbije vredan 200 miliona dolara.

Predsednik i generalni direktor Etihad ervejza Džejms Hogan izjavio je danas da će na osnovu dobijene zvanične potvrde, inicijalni zajam dat Er Srbiji u vrednosti od 40 miliona dolara biti preinačen u akcijski kapital.

"Sa zadovoljstvom potvrđujem da je Etihad ervejz sada deoničar Er Srbije sa udelom od 49 odsto. Ta investicija predstavlja osnov našeg partnerstva sa Vladom Srbije i zajedničkih napora koje ćemo ulagati kako bi se Er Srbija razvila u regionalnog lidera u oblasti vazduhoplovstva", rekao je Hogan.

Kako se navodi u saopštenju Etihada, potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma zadovoljan što je sporazum sa strateškim partnerom Er Srbije sada i zvanično zaokružen.

Er Srbija je jedina veća aviokompanija u regionu koja je uspostavila uspešnu saradnju sa vodećim svetskim avioprevoznikom, Etihad ervejzom. Ponosni smo što nacionalni avioprevoznik Srbije sada stoji rame uz rame sa najboljim svetskim aviokompanijama, rekao je Vučić.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić istakao je da Er Srbija ima odličan poslovni plan, kao i jasan mandat od Vlade da izgradi bezbednu, prvorazrednu i profitabilnu aviokompaniju.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image