• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Transparentnost: Nema računice EPS-a o uštedama

Izvor Beta

Transparentnost Srbije (TS) kaže da EPS nije dobila dokumenta na osnovu kojih bi se potvrdile procene da će se korporativizacijom tog javnog preduzeća "godišnje uštedeti od 36 miliona evra".

U odgovoru Elektroprivrede Srbije, na zahtev TS, navedeno je da su izjave direktora tog preduzeća Aleksandra Obradovića o uštedi od korporativizacije od 36 miliona evra godišnje, "ocena direktora na osnovu njegove lične analize pokazatelja iz rada i poslovanja, u skladu s ličnim stavom i znanjem", a ne rezultat sadržan u nekom dokumentu.

"Nadamo se da je ovo bio samo način da EPS izbegne dostavljanje traženih dokumenata, a da oni u stvarnosti postoje. Ne želimo, naime, da verujemo da bi direktor napamet, 'na osnovu lične analize pokazatelja', iznosio tako gromoglasne najave o efektima korporativizacije", ukazala je TS.

Ta nevladina organizacija je objavila da od EPS-a nije dobila ni objašnjenje najave direktora tog preduzeća o povećanju transparentnosti u upravljanju sistemom EPS-a, odnosno kakve se promene u obezbeđivanju javnosti rada EPS-a i njegovih zavisnih preduzeća mogu očekivati.

"U odgovoru EPS-a su citirani članovi Zakona o javnim preduzećima i Statuta EPS-a o javnosti rada i saopšteno da osnivačka akta zavisnih preduzeća još nisu usklađena sa novim Statutom EPS-a i da je zbog toga preuranjen naš zahtev", navela je TS.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image