Pao Partizanov rekord, u Areni je 24.232 navijača!

Autor:

Utakmica Crvena zvezda - Budiveljnik najgledanija je košarkaška utakmica u evro-kupovima. "Pao" rekord Grobara iz meča sa Panatinaikosom.

Pao Partizanov rekord, u Areni je 24.232 navijača! Foto: MN Press

Duel Crvene zvezde Telekom i Budiveljnika okupio je najveći broj posetilaca u istoriji evro-kupova!

Početkom treće četvrtine na zvaničnom Twitter profilu Evrokupa saopšteno je da u dvorani prisutno 24.232 navijača Crvene zvezde!

Do večeras, rekord su držali navijači Partizana, kojih je na utakmici Evrolige protiv Panatinaikosa, 2009. godine takođe u Areni, bilo 22.567.

Od danas, evropske rekorde i u Evroligi i u Evrokupu drže navijači srpskih, tj. beogradskih, klubova!

I pre početka utakmice bilo je jasno da su Delije postavile rekord Evrokupa, koji je iznosio 14.800 navijača.Navijači beogradskih crveno-belih odgovorili su na višednevne pozive kluba i igrača Dejana Radonjića, pa su u sredu uveče do vrha ispunili novobeogradsku halu i još tokom zagrevanja davali glasnu podršku svom timu.

Povezane vesti

Sat pre početka meča, u sredu je u hali bilo prisutno 5.000 gledalaca, a uoči zagrevanja igrača potpuno je bio ispunjen deo tribine iza klupa, gde će stajati najvatreniji navijači crveno-belih.

Iz kluba je tokom dana poručeno da su sve karte rasprodate.

Navijači su izlazak gostiju na teren ispratili skandiranjem Vladimiru Putinu, a početak meča su dočekali sa razvijenom ruskom zastavom, transparentom: "Slava Rusiji, Ukrajini i Srbiji" i pesmom u ritmu pesme "Katjuša".

Dosadašnji rekord posete Evrokupa "držali su" navijači Estudijantesa. Njih 14.800 gledalo je 21. marta 2004. godine utakmicu svog tima protiv Reala u dvorani "Palasio Vistalegre".

Najveća poseta na košarkaškoj utakmici u Areni zabeležena je 5. marta 2009, kada je duel Partizana i Panatinaikosa gledalo 22.567 pristalica crno-belih. To je postala i najveća poseta u istoriji Evrolige.

Pogledajte delić atmosfere iz dvorane, koju su pravili navijači.

Pročitajte izveštaj sa utakmice Crvena zvezda - Budiveljnik.

Povezano

Sve vesti