• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Etihadu upisano vlasništvo nad 49 odsto Er Srbije

Izvor Tanjug

Nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad ervejz je upisana u Centralnom registru za hartije od vrednosti Srbije kao suvlasnik Er Srbije sa 49 odsto udela.

Republika Srbija ima 51 odsto vlasništva u Er Srbiji - akcionarskom društvu za vazdušni saobraćaj, sa akcijskim kapitalom vrednim oko 3,49 milijardi dinara (30 miliona evra).

Etihadu je upisana vrednost akcijskog kapitala od 3,35 milijardi dinara (29 miliona evra), objavljeno je na sajtu Centralnog registra za hartije od vrednosti a na sajtu Agencije za privredne registre je objavljeno da se upisuje Odluka o promeni kapitala.

Iz Etihad ervejz je 25. marta je saopšteno da su dobijena neophodna zvanična odobrenja i saglasnosti kojima se potvrđuje strateško partnerstvo između Er Srbije i Etihad ervejza.

Vlada Srbije je 1. avgusta 2013. potpisala dugoročni ugovor o strateškom partnerstvu sa Etihad ervejzom, i najavila plan za oporavak Er Srbije vredan 200 miliona dolara, navodi se u saopštenju Etihada.

Predsednik i generalni direktor Etihad ervejza, Džejms Hogan izjavio je da će na osnovu dobijene zvanične potvrde, inicijalni zajam dat Er Srbiji u vrednosti od 40 miliona dolara biti preinačen u akcijski kapital.

"Sa zadovoljstvom potvrđujem da je Etihad ervejz sada deoničar Er Srbije sa udelom od 49 odsto. Ova investicija predstavlja osnov našeg partnerstva sa Vladom Srbije i zajedničkih napora koje ćemo ulagati kako bi se Er Srbija razvila u regionalnog lidera u oblasti vazduhoplovstva", rekao je Hogan, navodi se u saopštenju.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da su predstavnici vlade veoma zadovoljni što je sporazum sa Er Srbijinim strateškim partnerom, Etihad ervejzom, sada i zvanično zaokružen.

"Er Srbija je jedina veća aviokompanija u regionu koja je uspostavila uspešnu saradnju sa vodećim svetskim prevoziocem, Etihad ervejzom. Ponosni smo što nacionalni prevozilac Srbije sada stoji rame uz rame sa najboljim svetskim aviokompanijama", poručio je Vučić, a navodi se u saopštenju.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić rekao je da Er Srbija ima odličan poslovni plan, ali i jasan mandat od Vlade da izgradi bezbednu, prvorazrednu i profitabilnu aviokompaniju.

"Već smo izvršili upečatljiv preobražaj srpske nacionalne vazduhoplovne kompanije, a sada ćemo sa zadovoljstvom nastaviti njen dalji razvoj zajedno sa našim novim deoničarem i strateškim parterom, Etihad ervejzom", kazao je Kondić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image