• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIP spreman za izlazak iz restrukturisanja

Izvor Tanjug

Nakon dugogodišnjeg tavorenja, katastrofalne privatizacije i više godina provedenih u procesu restrukturisanja Beogradska industrija piva - BIP ponovo stabilna na tržištu.

U godini u kojoj puni 175 godina, BIP zauzima stabilnu tržišnu poziciju, ocenio je danas generalni direktor Milivoje Draganić.

Direktor je naveo da je BIP prošle godine zabeležio rast prodaje od 10,67 odsto na beogradskom tržištu. Tom rastu doprinelo je povećanje broja kupaca za 18,29 odsto, a trend rasta prodaje i broja kupaca nastao je i početkom 2014. godine

"U godini velikog jubileja pripremili smo plan reorganizacije. Spremni smo da izađemo iz restrukturiranja, sprovedemo plan i stvorimo uslove da još uspešnije tržišno poslujemo. Uz adekvatne investicije, siguran sam da BIP, kao najveća pivara u srpskom vlasništvu, ima dobru i jasnu perspektivu", naveo je on.

Draganić je rekao da su pokazali da domaćinskim upravljanjem fabrika može profitabilno da posluje, izrazivši uverenje da će nastaviti uspešno da vraća i poverenje potrošača, kao što to već  čini u Beogradu i zapadnoj Srbiji.

BIP je najveća pivara u domaćem vlasništvu, zapošljava više od 500 radnika i ove godine obeležava 175 godina poslovanja, podsetio je direktor.

Posle svojinske transformacije, više od 4.000 građana postali su akcionari firme, kao i Akcijski fond i Fond PIO i druga pravna lica. Sredinom 2003. godine vlasništvo nad 29 odsto kapitala stekla je Republika Srbija, po osnovu konverzije potraživanja u kapital.

BiP je zvanično počeo rad pod imenom Beogradska industrija piva 1963. godine. U njegov sastav su tada ušle  ''Industrija piva 7. Juli'' (Vajfertova pivara), ''Pivara Beograd'' (Bajlonijeva pivara) i preduzeća ''Bezalko''. Osnovna delatnost bila je proizvodnja piva, slada, sirupa, leda i bezalkoholnih pića.

Od 1967. godine BIP-u se priključuje  i Preduzeće za proizvodnju piva i slada ''Ovčar'' Čačak, a 1970. godine  fabrika sirćeta ''Semberija'' i beogradski pogon IPK ''Servo Mihalj'' iz Krnjače.

U 1975. godini, u BIP je integrisana pivara ''20. oktobar'' - Sremska Mitrovica, a kasnije i pivara ''Toma Kostić'' iz Leskovca.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image