mondo.rs

Zaječarska Gitarijada dobila licencu Vudstoka!

Autor:

Naš najveći i najpopularniji rok festival koji se održava u Zaječaru dobio je odobrenje da nosi ime ove svetske muzičke smotre, pišu domaći mediji.

1
A- A A+

Nakon prezentacije popularnog rok festivala u Skupštini grada Vudstoka u Njujorku zvanično su potpisani dokumenti o saradnji kulturnih manifestacija "Vudstok" i "Gitarijada", prenosi "Kurir".

"Sama ideja o saradnji je oživljavanje rok scene. Zvaničan naziv ovogodišnjeg festivala biće 'Gitarijada by Vudstok' i mi smo jedini na svetu uspeli da dobijemo odobrenje da naš festival nosi ovo ime. Ime festivala Vudstok zaštićeno je od 1969. godine, kada je ovu manifestaciju posetilo više od 400.000 ljudi. Želimo da donesemo duh ovog velikog festivala u naš grad na Timoku", poručuju iz delegacije Gitarijade, koja se predstavila u Njujorku.

Gitarijada u Zaječaru će se ove godine održati od 29. jula do 2. avgusta, a u revijalnom delu nastupaće naši najpoznatiji domaći rok bendovi, dok su pregovori sa svetskim muzičkim zvezdama još u toku. Šansu da se predstave, dobiće i neafirmisani bendovi.

Povezano

Sve vesti