• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skroman industrijski rast - 1,1 odsto u februaru

Izvor Beta

Industrijska proizvodnja u Srbiji je u februaru bila za 1,1 odsto veća nego istog meseca prošle godine, dok je u odnosu na prosek 2013. godine bila manja za 11,2 odsto.

Kako je objavio Republički zavod za statistiku (RZS), u periodu januar-februar 2014. ostvaren je rast industrijske proizvodnje od 1,2 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

U februaru ove godine, posmatrano po sektorima, u odnosu na isti mesec 2013. godine, rast je zabeležen u sektoru snabdevanje strujom, gasom, parom i u klimatizaciji od dva odsto, kao i u prerađivačkoj industriji od 1,1 odsto, dok je pad ostvaren u sektoru rudarstvu od 0,4 odsto.

Gledano po namenskim grupama, u februaru ove u odnosu na februar prethodne godine, rast je registrovan kod intermedijarnih proizvoda, osim energije, kao i kod trajnih proizvoda za široku potrošnju (po 3,2 odsto), dok je kod energije i kapitalnih proizvoda taj rast po jedan odsto.

Pad je zabeležen kod netrajnih proizvoda za široku potrošnju (0,9 odsto).

Kako je naveo RZS, obim industrijske proizvodnje u februaru 2014. godine u poređenju sa istim mesecom 2013. porastao je kod 16 oblasti, koje u strukturi industrijske proizvodnje učestvuju sa 73 odsto, a u padu je kod 13 oblasti.

Februarskom rastu industrijske proizvodnje najviše su doprineli proizvodnja osnovnih metala, motornih vozila, prikolica, prehrambenih proizvoda, električne opreme i električne energije.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image