MONDO i Nataša Vukoje – vežbe za kvalitetan život

Autor:

Sportski psiholog i life coach Nataša Vukoje će svakog ponedeljka za posetioce portala MONDO priređivati novi video klip sa savetima i vežbama za kvalitetniji život i lični razvoj.

MONDO i Nataša Vukoje – vežbe za kvalitetan život Foto: MONDO - Goran Sivački

Nekada uspešna košarkašica i manekenka, a sada praktičar sportske psihologije, promoter zdravog života i koncepta vežbi i načina razmišljanja WAKE UP, Nataša Vukoje nova je saradnica Monda.

WAKE UP je jedinstveni koncept kojim se postiže energetski oporavak organizma i namenjen je svima koji su izloženi stresu na svakodnevnom nivou. Kombinacijom različitih tehnika , um i telo se dovode u balans, dolazi do potpunog mira i relaksacije, kao i poboljšanja u svim segmentima života.

"Baveći se profesionalno sportom, spoznala sam da morate telu da pružite ljubav i zahvalnost da bi vam ono adekvatno vraćalo, da ne treba da ga shvatamo olako i da mislimo da će sve normalno funkcionisati samo ako treniramo pet sati dnevno. To je razlog zašto sam rešila da se posvetim sportskoj psihologiji, a kada sam upoznala Erika Prla postala sam i praktičar rekorektivnog lečenja", ističe Nataša Vukoje i objašnjava:

"Life coaching je došao kao kruna svega toga, jer želim da svoje znanje i iskustvo podelim i sa onima koji nisu sportisti".

Nataša će se u narednom periodu na Mondu baviti demonstracijom praktičnih fizičkih i psiholoških vežbi, kojima svako od nas u svega nekoliko minuta, može da popravi svoj dan.

Već u ponedeljak, 7. aprila Nataša Vukoje će u video klipu pričati kako se grljenjem oslobađamo od stresa, a potom će i pokazati jednostavne vežbe kojima možete da se rešite napetosti u vratu, migrene ili glavobolje.

"Zbog različitih spoljnih nadražaja, primera radi: bili ste nervozni na poslu, pa ste došli kući i imate problem sa detetom, koji god savet da vam neko u tom momentu da, vi ne možete da ga prihvatite jer ste opterećeni različitim informacijama sa strane. Kroz fizičku aktivnost se okrećete mnogo više sebi, na trenutak zastanete, umirite se. Shvatite šta vam prija, a šta ne. Takođe je vrlo bitno, a to ću kroz svoje demonstracije vežbi objašnajvati, da znate zašto koju vežbu radite, šta koja vežba izaziva, na koji način ćete disanjem uspeti da otklonite određeni bol, da u tome učestvuje celo vaše biće", dodaje Nataša Vukoje, koja već svoja znanja nesebično deli na svom Youtube kanalu.

MONDO i Nataša vas pozivaju da se kroz komentare ili pisanjem na mail, što aktivnije uključite u kreiranje tema za serijal WAKE UP with Nataša Vukoje.

"Cilj mi je da vas navedem da makar na tih nekoliko minuta ne mislite ni na šta drugo, već da se posvetite samo i isključivo sebi. Suština je da razvijemo svest i podsetimo svoje biće da mi sami utičemo na to koliko smo srećni. Naravno, nijedna promena se nije dogodila preko noći i, kao i u svemu, bitan je kontinuitet. Sigurna sam da svako ko je spreman da radi na sebi ne može vrlo brzo da vidi rezultat, samo je pitanje spremnosti i otvorenosti", kaže naša nova saradnica.

Prvu webizodu gledajte već u ponedeljak na Mondu, a do tada pogledajte Natašinu pozdravnu poruku.

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti