• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Noć muzeja 17. maja

Izvor mondo.rs

Želite da pogledate Meštrovićev "Vidovdanski hram" i "Maratonce" , saznate kako se slika na vodi ili jednostavno posetite izložbu posvećenu erotskoj fotografiji, onda ostanite budni 17. maja

Umetničko produkcijska grupa Noć muzeja će 17. maja, jedanaesti put po redu,, otvoriti vrata 150 kulturnih ustanova u više od 60 gradova i mesta.

Beograd će ponuditi najraznovrsnije izlože na 70 lokacija u gradu, a od 18 do 02 časa, zajedno sa Beogradom će biti budni Novi Sad, Šabac, Niš, Vršac, Subotica, Leskovac, Kragujevac, Smederevo, Titel, Veliko Gradište, Ivanjica, Padina i Topola.

U Beogradu će 17. maja biti izloženo kontroverzno delo Ivana Meštrovića "Vidovdanski hram", maratonci će trčati još jedan počasni krug u Kinoteci, a saznaćemo i kako su se potpisivali Hruščov i Kenedi, Tito, Pašić i patrijarh Pavle, kako je likvidiran državni neprijatelj u ime naroda, koga su slali na Goli otok...

Noć muzeja ove godine ima partnera manifestacije - Tursku, pa će posetioci Kalemegdana moći da saznaju kako se slika na vodi, kako se od pribora za jelo prave osmanske tugre, ali i slušaju jednog od najznačajnijih savremenih turskih muzičara dok svira violionu.

Posetioci novosadske Noći muzeja će saznati kada su prvi dvotočkaši stigli u vojvođansku prestonicu, na koji način bespilotna letelica veličine školske torbe pravi slike iz vazduha, otkriju kako se praznovalo u socijalističkoj Jugoslaviji, ali i vide ko je sve svirao na Vudstoku. Najmlađi posetioci moći će da se upoznaju sa džinovskim jelenom koji je nekada hodao našom planetom, a onda postanu i mali glumci u radio drami.

U Somboru će premijerno biti predstavljena izložba posvećena svetskoj erotskoj fotografiji, biće  predstavljen i presek slika celokupnog stvaralaštva Milana Konjevića, Ćuprija će balom pod maskama pokrenuti inicijativu za povratak pozorišta u ovaj grad, Ivanjica  će inicirati nastanak prvog muzeja, dok će Loznica predstaviti spomen kuću Vuka Karadžića u Tršiću.

Sponzor 11. noći muzeja je Viasat History kanal,  pokrovitelj Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a prijatelj manifestacije kompanija Telekom Srbija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE