• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jurij Revič večeras na Kolarcu

Izvor MONDO/Tanjug

Mladi ruski violinista treći put nastupa u Beogradu.

 Jurij Revič večeras na Kolarcu Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Mlada zvezda svetske muzičke scene, ruski violinista Jurij Revič (23), koga je beogradska publika već svrstala u omiljene muzičare, nastupiće treći put večeras u Kolarčevoj zadužbini.

Kako je najavio Centar lepih umetnosti Gvarnerius u kome je Revič svirao na svom prvom gostovanju u Srbiji, mlada zvezda svetske muzičke scene koji već godinama oduševljava publiku i kritiku širom sveta, dolazi u Beograd na zahtev publike.

Boravak u regionu, Revič će upotpuniti premijernim gostovanjem u Podgorici, gde će 16. aprila koncertom svečano otvoriti Podgorički proljećni festival kamerne muzike.

Izdvajajući beogradsku publiku kao jednu od najtoplijih sa kojima se do sada susretao, Revič je u bogati koncertni raspored za ovu godinu, u okviru kojih su i turneje po SAD, Japanu i Južnoj Koreji, ponovo uvrstio Beograd.

Na koncertu u Kolarčevoj zadužbini "mladi Paganini", moskovski violinski virtuoz scenu će deliti sa istaknutom pijanistkinjom Natalijom Mladenović, sa kojom će izvesti program sastavljen od izuzetno atraktivnih i virtuoznih dela Sezara Franka, Morisa Ravela, Kloda Debisija, Manuela de Falje, Bele Bartoka i Pabla Sarasatea.

Pijanistkinja Mladenović rođena je u Samari u Rusiji, diplomirala je i magistrirala na prestižnom Moskovskom državnom konzervatorijumu "Čajkovski". Dobitnik je nagrada na međunarodnim takmičenjima "Petar Konjović" u Beogradu i "Rubinštajn" u Parizu.

Revič je rođen u Moskvi u porodici uglednih muzičara. Sa časovima violine počinje u petoj godini a već sa sedam godina je primljen u moskovsku Centralnu muzičku školu, u okviru Državnog moskovskog konzervatorijuma. Na Bečki konzervatorijum primljen je 2009. godine u klasi Pavela Vernikova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE