Kako da prikažete tekst pesme na YouTubu

Prikažite tekst, odnosno stihove gotovo svake pesme sa engleskog govornog područja koja je ubačena na YouTube sajt ikada!

Kako da prikažete tekst pesme na YouTubu Foto: Promo. musiXmatch aplikacija.

Pokazali smo vam nedavno kako da od Chrome pregledača i YouTuba napravite onlajn muzički plejer od omiljenih video snimaka, a sada ćemo vam otkriti i kako da prikažete stihove, odnosno tekstove svih tih muzičkih videa.

Najveća onlajn musiXmatch baza tekstova pesama (engleskog govornog područja) napravila je programčić koji omogućava da se preko "Captions" opcije u YouTube muzičkom videu prikaže tekst pesme, i to u realnom vremenu. Potrebno je da YouTube sajtu pristupate iz Chrome pretraživača i da instalirate musiXmatch dodatak.

Instalacija protiče brzo, nema potrebe za ponovnim pokretanjem Chroma nakon instalacije, a musiXmatch ne zahteva neke posebne dozvole, sem za pristup YouTube video snimcima koje gledate i tabovima u kojima su YouTube linkovi otvoreni.

Kada je musiXmatch instaliran otvorite neki YouTube video i u donjem desnom uglu potražite "Captions" podešavanja. Ukoliko su isključena - uključite ih i svaki sledeći muzički video na YouTubu, ako je na engleskom jeziku, sadržaće stihove koji se smenjuju onako kako "teku" u pesmi. Ukoliko želite da isključite prikazivanje teksta jednostavno isključite "Captions" na "Off". Klik na "Options" polje u istom meniju omogućava izmenu boje teksta, fonta, veličine i drugih parametara prikaza koje možete da uredite onako kako se vama dopadaju.

Mana musiXmatcha je (možda) to što ne podržava domaću muziku, ponekad usporava učitavanje video snimka, a desi se i da zakasni sa izbacivanjem sledećeg stiha. Ipak, veći deo vremena radi vrlo korektno i stabilno, a testirali smo ga na Windows tabletu osrednje specifikacije. Ipak, usporenja ili blokadu videa nismo iskusili. Korišćenje musiXmatch dodatka je besplatno, a posebna aplikacija sličnih funkcija dostupna je i za pametne telefone Android, iOS i Windows Phone.

Svoje komentare i predloge u vezi sa musiXmatchom i sličnim aplikacijama čekamo i na MobIT Facebooku!

Sve vesti