• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O Zakonu o radu ipak će morati da prelomi Vlada

Izvor Tanjug

Sindikati i poslodavci približili su stavove o predlogu Zakona o radu, ali samo oko minimalnih zarada i otpremnina, dok su u vezi rada na određeno vreme, proširenog dejstva kolektivnih ugovora, uslova oko davanja otkaza još daleko.

Direktor Unije poslodavaca Srbije Dragoljub Rajić izjavio je da su stavovi donekle približeni ali i da će one tačke oko kojih se ne postigne dogovor biti prepuštene na odluku budućem premijeru, odnosno novom ministru rada.

"U prethodnih devet godina mi imamo loše stanje u ekonomiji i Zakon o radu je jedan od zakona koji se mora izmeniti. Realnost je danas velika stopa nezaposlenosti, tako da nas realnost tera da menjamo sistem u kome firme privređuju", naglasio je direktor Unije poslodavaca Srbije.

On je ocenio da to što se u Srbiji kupuje vreme i ne menjaju sistemski zakoni, svakom pojedincu se "obija o glavu", jer privreda mora da funkcioniše normalno kako bi punila budžet.

"Osnovno što moramo da stvorimo su zdravi uslovi za privređivanje. Upravo zato Zakon o radu mora da se promeni", dodao je Rajić.

Poslodavci, naglasio je Rajić, insistiraju da se promeni ukupno 22 instituta u postojećem Zakonu o radu, i to da se izmene one stvari koje gomilaju birokratiju i koje otežavaju funkcionisanje firmi.

Govoreći o deset sugestija koje je Unija poslodavaca predložila novoj vladi za promene on je rekao da je vreme da se u Srbiji suštinski neke stvari promene.

" Privrednicima u Srbiji treba jedan zdrav sistem koji će svakoga ko radi kvalitetno i poštuje zakone podržii, a ne gomilati birokratiju i odmagati. Nadamo se da će vlada preporuke usvojiti", zaključio je Rajić.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image