• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nenad Blagojević - "Blic preduzetnik 2013"

Izvor Tanjug

Priznanje "Blic preduzetnik 2013" pripalo je vlasniku kompanije "Blend" iz Leskovca, Nenadu Blagojeviću.

"Nagrada mi je motiv da nastavim u dobrom smeru, da zapošljavam nove ljude i da se i dalje borim na tržištu Evropske unije", rekao je danas Blagojević, čija firma se bavi proizvodnjom i preradom elemenata od drveta za dalju preradu.

Dnevni list "Blic" već sedmu godinu za redom bira najboljeg preduzetnika, a ovogodišnji partner ove akcije - Sosijete ženeral banka, nagradila je Blagojevića sa 20.000 evra.

U izboru za najboljeg preduzetnika učestvovalo je više od 300 preduzeća iz Srbije.

Ministar privrede Igor Mirović, koji je danas prisustvovao izboru najboljeg, rekao je da je vlada svakodnevno pritisnuta problemima javnih preduzeća i onih u restrukturiranju, i da su zbog toga neoprevdano, a kako kaže, najčešće i neodgovorno, zapostavljeni oni koji nose privredni razvoj Srbije.

"Stvari moramo da menjamo iz korena, da razvijamo okvir i privredni ambijent kako bismo podsticali one koji su najbolji, a ne da dajemo podsticaje onima koji proizvode gubitke", rekao je Mirović.

Predsednik Upravng odbora Sosijete ženeral banke Goran Pitić rekao je da duboko veruje da su znanje, preduzetništvo i inicijativa "u srcu napretka" i da je to ono što mora da krasi moderno društvo.

"Šansa leži u idejama, ali i u ljudima koji mogu da je realizuju", poručio je Pitić.
Glavni i odgovorni urednik "Blica" Veselin Simonović rekao je da se nada da će se u Srbiju vratiti klima da ljudi koji imaju ušteđevinu ulažu novac u pokretanje biznisa.

Cilj akcije "Blic preduzetnik" je promovisanje, jacanje i podrška preduzetničkom duhu u Srbiji.

U izboru je učestvovalo je 300 firmi, a kroz izdanja Blica predstavljeno je tridesetak onih koje su, prema odluci žirija, svrstane u najuspešnije.

Kriterijumi na osnovu kojih je žiri izabrao najboljeg "Blic preduzetnika u 2013" su: profitabilnost, produktivnost, likvidnost, izvozni potencijal, broj zaposlenih i novozaposlenih u 2013, tehnološke inovacije, kao i orijentisanost ka zaštiti životne okoline i ostvaren doprinos razvoju lokalne zajednice.

Institucije u članstvu žirija su Ministarstvo privrede, Nacionalna služba za zapošljavanje, Srpska asocijacija menadžera, Privredna komora Srbije, EBRD, Sosijete ženeral banka i dnevni list "Blic".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image