• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nušićevi dani: Nagrade za "Rođendan" i Jevtića

Izvor mondo.rs

Najbolja predstava po oceni žirija je "Rođendan gospodina Nušića" u režiji Nebojše Bradića, po tekstu Dušana Kovačevića, a u izvođenju Zvezdara teatra iz Beograda.

Novoustanovljenu nagradu za najuspešnije glumačko ostvarenje festivala, koja nosi ime pozorišnog kritičara i dugogodišnjeg saradnika festivala „Nušićevi dani", prošle godine preminulog Milosava Buce Mirkovića, žiri je dodelio Goranu Jevtiću za ulogu Živke u predstavi "Gospođa ministarka", koji je proglašen najboljim i od strane smederevske festivalske publike.

Stručni žiri koji su činili Bratislav Petković, dramski pisac i reditelj, predsednik žirija, i članovi Jelica Sretenović, dramska umetnica i Dragoslav Mandić, profesor književnosti odluku o najboljoj predstavi festivala „Nušićevi dani" u Smederevu i najboljem glumcu doneo je jednoglasno.

Najvišu ocenu publike 4,83 dobila je predstava „Gospođa ministarka" u režiji Tatjane Mandić Rigonat, prema dramskom tekstu Branislava Nušića, u izvođenju Pozorišta „Boško Buha" iz Beograda.

Vlastimir Vlasta Velisavljević, dramski umetnik iz Beograda, ovogodišnji je dobitnik Nušićeve nagrade za životno delo glumcu - komičaru.

U festivalskom programu 31. "Nušićevih dana", odigrano je šest predstava: "Rođendan gospodina Nušića" Zvezdara teatra, "Gospođa ministarka" Pozorišta "Boško Buha", "Prevaranti", u produkciji agencije Ave Serbia i Pozorišta Slavija iz Beograda, "Hajduci" u izvođenju Omladinskog pozorišta Dadov, "Anđeli čuvari" Beogradskog dramskog pozorišta i "Gospođa ministarka" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE