• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro projekat za "Fruškogorski koridor"

Izvor Tanjug

Vlada Srbije i Vlada Vojvodine izdvojiće po 200 miliona dinara za izradu projekta gradnje autoputa od Novog Sada do Rume, a u narednih 10 dana biće raspisana javna nabavka.

To su najavili danas ministar regionalnog razvoja Igor Mirović i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski.

Mirović je rekao da bi projektna dokumentacija mogla da bude potpuno gotova u prvoj polovini 2015. godine, i da bi radovi počeli krajem te godine, kao i da je gruba procena da je vrednost radova oko 150 miliona evra.

U narednih desetak dana biće raspisana javna nabavka i izrada projektne dokumentacije bi mogla da počne već krajem maja ili početkom juna, izjavio je Mirović novinarima po završetku sednice Radne grupe za taj posao.

Takozvani Fruškogorski koridor biće dugačak oko 30 kilometara i imaće tunel kroz Frušku goru dodatne dužine tri kilometara i imaće po dve trake autoputa.

Mirović je dodao da će tek biti po završetku projekta biti razmatrano da li će se taj autoput finansirati kreditom ili, što je verovatnije, s obzirom na zaduženost zemlje, putem koncesije ili nekim drugim oblikom javno-privatnog partnerstva.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Žljut

Samo gradite po Vojvodini,do svakog sela koridor! Južno od Save i Dunava ne morate ni da asfaltirate puteve. Nije ni čudo što svi mladi beže na sever,a na jug ostaju samo starci!

Boža

Završite prvo koridor 10, pa onda ostalo.

special image