• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Novi Sad veoma pogodan za investiranje"

Izvor MONDO/Agencije

Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević istakao je u razgovoru sa japanskim ambasadorom u Srbiji Masafumijem Kurokijem uspešnu saradnju tog grada i Japana, naglasivši da je Novi Sad veoma pogodno mesto za investiranje.

Poželevši dobrodošlicu Kurokiju, u njegovoj prvoj zvaničnoj poseti Novom Sadu, Vučević je ukazao na značaj nesebične podrške japanskog naroda našoj zemlji, kao i tom gradu, kroz brojne donacije u raznim oblastima, navedeno je u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.

Ističući uspešnu saradnju grada i Japana, Vučević je podsetio na potpisani sporazum između Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta u Jokohami a Kuroki se, povodom uspešne saradnje sa novosadskom Gimnazijom "Jovan Jovanović Zmaj", interesovao i o mogućnosti uvođenja japanskog jezika u srednje škole.

Gradonačelnik je predstavio gostu Novi Sad kao multinacionalnu zajednicu, koja tradicionalno neguje dobre međunarodne odnose i kulturnu razmenu i naglasio da je Novi Sad veoma pogodno mesto u pogledu investiranja.

Kako se dodaje u saopštenju, ambasador Japana je zahvalio na pomoći koja je prikupljena u Novom Sadu 2009. godine, kada je snažan zemljotres pogodio njegovu zemlju.

Kuroki je napomenuo da Novi Sad ima dobre mogućnosti za razvoj i sagl;asio se sa Vučevićem da bi dosadašnju saradnju u obrazovanju, kulturi, razmeni studenata, trebalo unaprediti i u oblastima poput poljoprivrede, nauke, IT industrije i turizma.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor istakao je u razgovoru sa ambasadorom Japana u Srbiji da je veoma važno da se dodatno osnaži interesovanje japanskih investitora za Vojvodinu.

Kako je navedeno u saopštenju Biroa pokrajinske vlade za odnose s javnošću, Pastor i Kuroki razgovarali su o mogućnostima produbljivanja ekonomske i privredne saradnje.

"Raduje me što uspešnost i rezultati japanskih kompanija koje već posluju u Vojvodini pružaju dobar primer za dolazak novih investitora", rekao je Pastor i dodao da pokrajina nastoji da obezbedi još bolje uslove, poslovnu klimu i pogodnosti koje bi japanskim investitorima pomogle da ovde pronađu svoj ekonomski interes.

Pastor je istakao da je kontinuirana i snažna podrška Japana zdravstvenim, obrazovnim i kulturnim institucija veoma značajna za vojvođanske opšstine.

Ambasdor Japana naglasio je dosadašnju dobru saradnju sa Skupštinom i Vladom AP Vojvodine i istakao da će, kao i do sada, Japan nastaviti da pruža pomoć, pre svega ekonomski najugroženijim opštinama u Vojvodini i Srbiji.

U razgovoru je istaknut značaj koji za Vojvodinu, ali i za čitavu zemlju, imaju dosadašnja, decenijska podrška, donacije i pomoć japanske vlade i naroda u raznim oblastima, kao što su zdravstvo, obrazovanje, kultura.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

hm

Novi Sad na vodi ?!

GreenGhost

Pogotovo poslednjih godina...postao Divlji Zapad 2...

special image