• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Privrednici, učite od Švajcaraca

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio da će Srbija biti dobro mesto za ulaganje, bolje od mnogih zemalja u regionu, i da će biti sprovedene reforme kako bi se stvorio bolji poslovni ambijent.

Na svečanoj sednici povodom osnivanja Švajcarsko-srpske privredne komore, kojoj je prisustvovao predsednik Švajcarske Konfederacije Didie Burkhalter, poručio srpskim privrednicima da mogu mnogo da nauče od švajcarskih kolega.

Konstatujući da postoje dobre vesti i pomaci u prethodne dve godine, posebno kada se ima u vidu da je pokrivenost uvoza izvozom povećana sa 31,9 odsto na 49,1 odsto, Vučić je istakao da je ipak najvažnije da od švajcarskih prijatelja naučimo kako da budemo odgovoran, ozbiljan i pouzdan partner.

Vučić je rekao da 25 godina nije bilo hrabrosti za sprovođenje reformi koje bi stvorile bolji poslovni ambijent za dolazak više stranih kompanija.

"Ja sam i u razgovoru sa Burkhalterom rekao da će Srbija postati bolje mesto za investiranje, da će biti promenjeni zakoni i sve što je kočilo privatni biznis i uveren sam da će u narednim godinama biti veći broj švajcarskih investicija, između ostalog i zato što će se rešavati problemi sa kojima su se švajcarske firme ovde suočavale", rekao je Vučić.

On je istakao da nije ni ukusno ni umesno porediti švajcarsku i srpsku ekonomiju, ali da će ako "budemo vredni i budemo znali da dinar ne pada sa neba, već da treba da se zaradi, i u Srbiji biti više uspeha".

Vučić je srpskim privrednicima poručio da treba da uče od švajcarskih kolega i da se toga ne stide.

Poželevši privrednicima uspeh u radu ukazao je da švajcarske kompanije u neku zemlju dolaze tek kada znaju da mogu da postignu profit.

"Obećavam da će Srbija biti dobro mesto za ulaganje, čak i bolje od mnogih u regionu. Dobro došli, mi vas sa nestrpljenjem očekujemo", poručio je Vučić.

Predsednik švajcarske konfederacije Didje Burkhalter rekao je da će Švajcarska nastaviti da jača ekonomske veze sa Srbijom i da će povećati investicije.

"Švajcarske kompanije su od 2004. uložile više od pola milijarde franaka u Srbiji i taj trend će biti nastavljen", rekao je Burkhalter danas na svečanosti povodom osnivanja Švajcarsko-srpske privredne komore u Beogradu.

Burkhalter je rekao da osnivanje te komore pokazuje poverenje švajcarskih kompanija u Srbiju i veru da će se sprovesti strukturne reforme koje će poboljšati uslove poslovanja.

"Osnivanje komore pokazuje rastuće veze dve zemlje i zajedničku volju da se promovišu trgovinska razmena, investicije i poslovanje", rekao je predsednik švajcarske konfederacije.

On je istakao i da Švajcarska podržava put Srbije u Evropsku uniju i rekao da je siguran da će Srbija nastaviti da jača ekonomske slobode.

Burkhalter je najavio da će u naredne četiri godine Švajcarska izdvojiti 75 miliona franaka za podršku Srbiji u ekonomskom razvoju, energetici i izgradnji boljih sistema upravljanja.

Burkhalter je rekao da je imao dobar sastanak sa mandatarom za sastav nove vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kiza

lako je svici njihove sestre u urgentnom centru ne rade za 300 e sramota i to smanjujete uh!!!

tanja

Poyovite Bauhaus da investira u Srbiji. Mnogo su dobri. Pravi primer kompanije koja yna sta radi i kako se posluje.

xy

Ovo može da smisli samo neko sa IQ 160. Hahaha.

special image