• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kruševački "14 oktobar" dobija strateškog partnera

Izvor Beta

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da bi do kraja godine trebalo da bude pronađen strateški partner za kruševačku Industriju mašina i komponenata "14.oktobar"

On je istina naveo da je situacija u tom preduzeću teška jer dugovanja višestruko nadmašuju vrednost njegovog kapitala.

Gašić, koji je donedavno bio gradonačelnik Kruševca razgovarao je danas sa novim gradonačelnikom, Dragim Nestorovićem, inače doskorašnjim generalnim direktorm IMK "14. oktobar", sa poslovodstvom tog preduzeća i sindikatima, o budućnosti fabrike.

"Svi su svesni teške situacije i vidim da su spremni da pokušamo da do kraja godine nađemo strateškog partnera da 960 radnika, koliko će ostati nakon odlaska 620, imaju posao. Drago mi je da se "Trajal" polako oporavlja, to su dva strateška preduzeća za Kruševac i zaslužuju svu pažnju lokalne samouprave i Vlade", kazao je on novinarima nakon sastanka.

Nije mogao da precizira kada će socijalni program za 620 radnika biti sproveden, rekavši da o tome odlučuje ministar finansija.

Odgovarajući na pitanje novinara o statusu te fabrike kao namenske industrije, Gašić je kazao da je ona odavno izgubila taj status, te da "sa tehnološkim parkom koji ima sigurno ne može da bude ravnomeran takmac sa mnogim drugim fabrikama koje su u sistemu namenske industrije".

Rekao je da će sa poslovodstvom i sindikatima preduzeća iz oblasti namenske razgovarati nako što pogleda njihove finansijske izveštaje za prethodne tri godine i prvi kvartal ove, što je zatražio da mu dostave.

Izvršni direktor za komercijalne poslove u IMK "14. oktobar", Miloš Isailović, koga bi, kako je novinarima rečeno, na sutrašnjoj sednici Nadzorni odbor fabrike trebalo da izabere za vd. Generalnog direktora industrije, kazao je da su pred poslovodstvom sprovođenje socijalnog programa, borba za podršku fondova i dobijanje poslova kod javnih preduzeća.

"Svakako moramo da računamo na pomoć svih u državi, postojeći program poslovodstva sadrži i povećan plasman, osvajanje novih i vraćanje na stara tržista, poboljšanje kvaliteta proizvoda", kazao je on, podsetivši da je u toku osvajanje kineskog tržista sa kojim su ugovoreni poslovi vredni oko 1,5 miliona evra.

IMK "14. Oktobar" je preduzeće u postupku restrukturiranja, u većinskom je državnom vlasništvu, a tokom procesa privatizacije nije išlo u prodaju. Zapošljava 1.580 radnika, kojima se duguje 14 plata.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

boki

Zamisli 14 plata,pa šta su ti ljudi radili kada im se duguje 14 plata ejjjj?Mogu da zamislim njihov radni dan baš bih voleo da vidim kakve su hale ili krug fabrike verovatno su čisti jer očigledno da ništa nisu proizvodili!!!

Lucky

14 plata?E moja Srbijo,kuda ti ides?Zasto se ovim ljudima to ne isplati vec jednom i da krene na bolje?Mnoge porodice ovih radnika zive od toga.Vucicu reaguj..

Nikola

@Lucky Molim te nemoj vise koristiti izraz Vucicu reaguj! Sta je taj Vucic Gospod Bog? Bio je na vlasti zadnje dve godine i sta je uradio? Evo i sad je dobio vecinu pa cemo zivi bili videti.. Nemoj mi samo opravdanje kocili ga ovi iz SPS-a, posto je opet sa istima napravio vladu, i ne samo to nego im je dao i jako bitna ministarstva, a zasto? Energetiku zato sto ce cena struje i gasa da skoci pa da super Zorana ne bude uzrok, Dacic da potpise nezavisnost Kosova, a ova iz poljoprivrede je tu samo figura posto podsticaja za poljoprivredu nece biti uopste! Pozdrav

special image