Prodaju alat za lopove sa sve uputstvom - legalno

Autor:

Nemačka firma na internetu već mesecima legalno prodaje u Srbiji alat za obijanje automobila ili stanova i to po ceni od 38 do 550 evra.

11
A- A A+

Svaki kupac uz alat dobija i uputstvo za upotrebu, a u policiji kažu da su po zakonu nemoćni da iskorene ovu prodaju.

Prilikom kupovine klijent uredno dobija račun, a roba stiže iz Bona i to deset dana po uplati

Nemačka firma ima sajt na srpskom jeziku i naše radnike koji su zaduženi da zainteresovanim kupcima približe sve proizvode.

Tako se, između ostalog, prodaju specijalni samopodešavajući ključevi za kasa brave ili blind vrata, lomilice za cilindre brave, kompleti takozvanih džig ključeva, bamping ključevi, dekoderi ili alat za skeniranje ključa.

Svaki od tih alata može da se iskoristi za obijanje vrata ili prozora što je dušu dalo za svakog lopova.

Kako saznaju "24 sata", ova firma je najpre podelila svoje besplatne kataloge svim poznatijim bravarima u gradu da bi se potom javili mnogi zainteresovani kupci.

Na naslovnoj strani kataloga stoji "Profesionalni specijalni alati za servise za ključeve, organe vlasti i pružaoce kompletnih usluga".

Inače, posao se toliko razgranao da u ovoj kompaniji već razmišljaju i da otvore prodavnicu u gradu.

Prilikom kupovine proizvoda klijent uredno dobija račun, a roba isključivo stiže iz Bona i to deset dana po uplati novca.

Sporan katalog stigao je u ruke i Borislava Kovačevića, šefa Odseka za suzbijanje delikata na motornim vozilima.

"Svaki od ovih proizvoda u katalogu koriste lopovi. Ne razumem šta će lomilice cilindra brave bravarima? Problem je što je 2000. donet Zakon o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika u kojem je iz člana 347 izbrisan stav dva prema kojem je kažnjavan novčano ili kaznom zatvora od godinu dana svako ko napravi ili drugom da sredstvo za obijanje ili provaljivanje.

Od tada, ako pronađemo sredstvo za izvršenje krivičnog dela, mi ne možemo da ga oduzmemo. To možemo samo ako lopova uhvatimo s alatom u krađi",  objašnjava Kovačević za "24 sata".

Tagovi:

Povezano

Sve vesti