Akcija "Trojka iz bloka" u Gornjem Milanovcu

Autor:

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" organizovaće 10. maja, u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, takmičenje u šutiranju trojki u Gornjem Milanovcu, u okviru projekta "Trojka iz bloka".

1
A- A A+

Prikupljena sredstva u nadmetanju humanitarnog karaktera će otići za izgradnju i opremanje kupatila porodicama Marković iz sela Drenova i Ćosović iz Pranjana.

Akcija će se održati na terenima gimnazije "Takovski ustanak", sa početkom od 13 sati, a svako ko želi da učestvuje treba da priloži svega 200 dinara. Takmičari se mogu prijaviti na telefon 064/320-9898, putem e-maila prijava@trojkaizbloka.org ili na licu mesta neposredno pred početak turnira.

Specijalni gost na manifestaciji u Gornjem Milanovcu biće proslavljeni srpski košarkaš, potpredsednik KSS, Dejan Tomašević.

Predsednik Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" Igor Rašula istakao je da su sprovođenje projekta "Trojka iz bloka" podržali opština Gornji Milanovac, lokalni sportski savez i veliki broj donatora i preduzeća.

"Do sada smo u tom gradu od donacija prikupili preko 230.000 dinara, a očekujemo da će taj iznos narasti i do 300.000", rekao je Rašula.

Rašula je istakao će ovoga puta pomoć ići dvema porodicama.

"Markovića ima šestoro, od čega je četvoro dece koja su nedavno ostala bez oca, i uopšte ne poseduju kupatilo. U sedmočlanoj familiji Ćosović ima troje mališana, roditelji su nezaposleni, a najveću muku im predstavljaju zdravstveni problemi najmlađeg Srećka, koji je posle svega mesec i po dana života morao na operaciju srca, a nakon toga ih je imao još nekoliko. Oni imaju kupatilo, koje je u veoma lošem stanju, jer je građeno daleke 1970. godine, pa je s toga neophodna potpuna sanacija", objasnio je on.

Projekat "Trojka iz bloka" održava se treću godinu zaredom. Do sada je izgrađeno i opremljeno više desetina kupatila, a cilj je da ih do 2015. godine bude najmanje 5.000, za ugrožene porodice koje imaju više dece.

U šutiranju trojki u dobrotvorne svrhe nadmetali su se mladi u pet gradova, Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Kragujevcu, a prošle godine su svoj doprinos dali i pripadnici srpske dijaspore u Čikagu. Ovogodišnji turnir počeće u Gornjem Milanovcu, pa će se sedam dana kasnije "Trojka iz bloka" preseliti u Niš, a potom i u gradove u kojima je već održavana.

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe", je osnovana krajem 2005. godine, sa osnovnim ciljem da pomaže srpskim porodicama koje imaju više dece na prostorima bivše Jugoslavije. Donacije je do sada primilo više od 370 višečlanih familija, kojima je obuhvaćeno oko 1.500 mališana, a tokom osmogodišnjeg rada je prikupljeno preko 477.000 evra.

Povezano

Sve vesti