• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benksi poklonio grafit i spasio klub za mlade

Izvor mondo.rs

Svetski poznati grafiti umetnik Benski, ostavio je svoj trag na zidu jednog kluba za mlade u Bristolu koji je bio pred zatvaranjem zbog nedostatka finansijskih sredstava i tako omogućio da nastavi sa radom.

Klub koji okuplja decu iz kraja (u neku ruku i sklanja ih sa ulice) je bio pred zatvaranjem, a sada će, zahvaljujući radu ovog gerila umetnika, uspeti da inkasira oko dva miliona funti!

Denis Stinčkomb, koji radi u klubu "Broad Plain Boys" kao menadžer 39 godina, kaže da je Benksijev rad "Mobile Lovers" dao nadu da će ovo mesto nastaviti da postoji dugi niz godina.

"Benki je spasio klub u kojem sam volontirao godinama. Mislim da zaslužuje medalju...samo da izađe iz anonimnosti, pa da mu je uručimo", rekao je Denis (58) lokalnim medijima.

"Bez njega, klub bi morao da se zatvori u narednih godinu dana", rekao je on i dodao da je Benksi na ovaj način pomogao klubu da nastavi sa svojim radom i pomaže klincima iz zajednice.

Rad "Mobile lovers" prikazuje par koji se grli dok iza leđa ovog drugog proveravaju SMS poruke i bio je predmet pažnje lokalaca i medija od trenutka kada ga je, naravno u tajnosti, Benksi naslikao na drvenoj tabli, a onda postavio na zid opštinske zgrade.

Stinčkomb je skinuo drvenu dasku sa Benksijevim radom i uneo je u klub, a potom pozvao posetioce da vide "original Benksija" za iznos koji mogu sebi da priušte - nešto poput donacije za klub.

Nekoliko dana kasnije, policija je uzela grafit i predala ga opštini, koji ga je prosledio muzeju grada Bristola.

Ubrzo, sam Benksi je napisao pismo Stinčkombu.

"Imaš moj blagoslov da uradiš sve što želiš sa ovim delom. Veoma poštujem sve što je klub uradio za zajednicu i bio bih srećan kada bih mogao da nekako pomognem".

Nakon pisma, oglasio se gradonačelnik Džordž Ferguson i rekao da "mu je stavljeno na znanje da je Benskijevo pismo original i da će shodno tome delo biti vraćeno klubu".

"U muzeju je i dobro mu je tamo", rekao je Stinčkomb, ali i dodao da procenitelji iz muzeja kažu da vredi preko milion funti i da bi moglo da dostigne i cifru od preko dva miliona ukoliko klub reši da ga ponudi na aukcijskoj prodaji.

Najnovije i najzanimljivije vesti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE