Eurosong: Pobednik je bradata žena, Končita Vurst!

Autor:

Končita Vurst, odnosno Tom Nuvert je pobednik 59. takmičenja za pesmu Evrovizije!

147
A- A A+

Ko bi rek'o! "Kraljica Evrope" i pobednica Eurosonga 2014. je Končita Vurst, tranvestit iz Gmundena, koji godinama pokušava da se dokaže na austrijskoj muzičkoj sceni.

Končita je već probala 2012. da osvoji šansu da predstavlja svoju zemlju na Eurosongu, i tada je na lokalnom izboru za predstavnika osvojila drugo mesto. Ali ovog puta, ne samo što je uspela da se plasira u takmičenje, već je osvojila dobar deo Evrope.

"Ovo veče je posvećeno svim ljudima koji veruju u mir i slobodu. Mi znamo ko smo i mi smo nezaustavljivi", rekla je Končita kada je uzela nagradu.

Izvor: YouTube


Ovogodišnje izdanje Eurosonga koje se održalo u Kopenhagenu, pamtićemo po pored bradate pevačice iz Austrije, po nastupu seksi Poljakinja, ulasku crnogoskog predstavnika Sergeja Ćetkovića u finale, ali i "tesnom" glasanju! U jednom trenutku, Holandija je bila Austriji za petama.

Zemlje Evrope su se "gađale" "dvanaesticama", pa je tokom dobrog dela glasanja neizvesno da li će prvo mesto uzeti Holandija ili Austrija.

Ni ove godine, nisu izostali gafovi spikera RTS-a, pa će se svakako pamtiti onaj kada je voditelj prokomentarisao nastup mađarskog predstavnika i uporedio njegovu "drum and base" i njegov način pevanja sa pevanjem britanske pevačice Adel.

Izvor: YouTube

Zvuči kao Adel, zar ne?

Nastupi na finalnoj večeri nisu se preterano razlikovali od onih tokom polufinalnih krugova.

U finale Pesme za Evroviziju prošli su Švajcarska, Slovenija, Poljska, Rumunija, Norveška, Grčka, Malta, Belarusija, Finska i Austrija,  Crna Gora, Mađarska, Rusija, Jermenija, Azerbejdžan, San Marino, Ukrajina, Švedska, Holandija i Island, Francuska, Nemačka, Italija, Španija, Velika Britanija, kao i zemlja domaćin - Danska.

Austrija je ukupno osvojila 290 poena, a dobila je čak 13 puta po 12 poena! Drugoplasirana je Holandija sa 238 poena.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti