• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trgovci povećali cene u kriznim područjima?!

Izvor Fonet

Posle žalbi građana da su u ugroženim područjima trgovci podigli cene osnovnih namernica i vode, ministarstvo šalje inspekciju.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić danas je, povodom pritužbi da pojedini trgovci neopravdano podižu cene osnovnih namirnica u uslovima vanredne situacije, naložio da tržišna inspekcija pojača kontrole, saopštilo je ministarstvo.

Svi tržišni inspektori Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a posebno oni koji rade u opštinama gde je proglašena vanredna situacija, dobili su nalog da izvrše pojačane kontrole maloprodajnih objekata, s obzirom na to da smo sa nekoliko mesta dobili pritužbe da trgovci neopravdano podižu cene pojedinih životnih namirnica, a posebno flaširane vode i hrane", rekao je on.


Ljajić je ukazao da nesavesni trgovci na taj način najdirektnije krše Zakon o trgovini i sve odluke Vlade o otklanjanju posledica nastalih katastrofalnim poplavama.

Želim da naglasim da je postupak rada tržišne inspekcije u uslovima vanredne situacije rigorozan i podrazumeva najoštrije kazne i posledice po one koji zloupotrebljavaju ovakvo stanje, rekao je ministar.

Tržišni inspektori će, kako je naveo Ljajić, protiv takvih trgovaca podnositi prijave i o tome obaveštavati MUP.

Zajedno sa tržišnim inspektorima, danas ćemo obići prodavnice u gradovima iz kojih stižu prijave, a građane pozivam da tržišnoj inspekciji, koja će neprekidno dežurati dok traje vanredna situacija, prijave sve nesavesne trgovce koji ovu katastrofu koriste da nezakonito i bezobzirno zarade, rekao je Ljajić.

Dežurni telefon Tržišne inspekcije na koji građani mogu da se jave i prijave zloupotrebe trgovaca u vanrednoj situaciji je 011 2699 610

011 2699 610.

Komentari 46

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kokica

kakve kazne,nego pravac samica na par godinica samo na lebu i vodi al da se obroci kriska leba po obroku pa da vidi muku hoštapler jedan.

STUNT DRIVER

Ne treba nama nikakav rat sami cemo sebe da satremo zato sto smo stoka a ne ljudi... Ovo nije drzava nego bure za kiseli kupus! STIDIM SE!

Mali Baja

Malo je reci da je ovo sramota! Kazne pa i zatvor za ove ljude bez srca i duse!

special image