Telekom: Besplatan internet za pomoć ugroženima

Autor:

Kompanija Telekom Srbija saopštila je danas da je u cilju lakše komunikacije ugroženih u poplavama uspela da omogući besplatan internet za korišćenje društvenih mreža Facebook i Twitter.

3
A- A A+

Telekom: Besplatan internet za pomoć ugroženima Foto: Telekom Srbija.

"S obzirom na to da je u pojedinim područjima Srbije, pre svega onim najviše pogođenim poplavama, otežan telekomunikacioni saobraćaj i da se  komunikacija u velikoj meri  uspostavlja i putem društvenih mreža, kompanija Telekom Srbija uspela je da obezbedi tehničke uslove i omogući  besplatan internet za korišćenje društvenih mreža Facebook i Twitter", navodi se u saopštenju Telekoma.

"Da ne bi bilo ugroženo funkcionisanje čitave mreže, korisnici će besplatan internet za pomenute društvene mreže moći da koriste isključivo sa svojih mobilnih telefona", dodaje se u saopštenju.

"Molimo građane da ovu pogodnost koriste pre svega da bi pomogli najugroženijem stanovništvu, kako bi informacije na vreme stigle do onih kojima su najpotrebnije i onih koji pružaju pomoć. Besplatan mobilni internet za sve društvene mreže biće omogućen dok traje vanredna situacija", ističe ta kompanija.

Dodaje se i da je menadžment kompanije u stalnom je kontaktu sa republičkim i lokalnim kriznim štabovima u nastojanju da iznađe sve moguće načine kako bi se zajednički poboljšala situacija na terenu, vodeći pritom računa o stabilnosti i funkcionisanju čitavog sistema.

Inače, pre dva dana, zabeležen je najintenzivniji mobilni  saobraćaj u istoriji poslovanja kompanije, naglašava se u saopštenju.

Povezano

Sve vesti