Od "orlova" i FSS pomoć 250.000 evra!

Autor:

Reprezentativci Srbije reagovali su odmah po okupljanju na pripremama za američku turneju.

2
A- A A+

Od "orlova" i FSS pomoć 250.000 evra! Foto: MN Press
Srpski fudbaleri, pozvani za predstojeće tri prijateljske utakmice u Severnoj i Južnoj Americi, kao i članovi stručnog štaba, na čelu sa v.d. selektora Ljubinkom Drulovićem, samoinicijativno su sakupili 100.000 evra kao pomoć područjima pogođenim poplavama, rekao je novinarima predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

"Podsećam da su Savez, zaposleni, članovi Izvršnog odbora, računajući tu i novac od raznih taksi, sakupili 150.000 evra. To znači da će fudbalska organizacija, u širem smislu, uplatiti ukupno 250.000 evra na ime pomoći najugroženijima".

Prvi čovek FSS apelovao je na "pojedince" da posle ove informacije ne vrše dodatni pritisak na najbolje srpske fudbalere, tražeći novac za humanitarne akcije u svojoj režiji.

Karadžić je najavio da će tokom Svetskog prvenstva u Brazilu zatražiti bilateralne razgovore sa predsednikom FIFA Sepom Blaterom i njegovim najbližim saradnicima, na temu pružanja pomoći srpskom fudbalu.

"Treba znati da su nam mnogi objekti uništeni, naročito u zapadnoj Srbiji i da posle povlačenja te nesrećne vode imamo ozbiljnih problema. Nadam se da će pomoć FIFA biti dovoljna da stvorimo bar minimalne uslove za igranje fudbala".

Povezano

Sve vesti