Radne akcije u toku: Paraćin, Svilajnac i Kostolac

Autor:

Više od 200 omladinaca i volontera Ministarstva omladine i sporta krenulo je danas u Paraćin, Svilajnac i Kostolac. Novosadski studenti u Krupnju.

0
A- A A+

Radne akcije u toku: Paraćin, Svilajnac i Kostolac Foto: Goran Sivački/MONDO
Ovi volonteri će učestvovati u čišćenju gradova i pomagati u drugim zadacima koje odredi štab za vanredne situacije.

Grupu koja se uputila u Paraćin predvodio ministar Vanja Udovičić, koji je istakao da je obnova zemlje sada prioritet i da su mladi spremni da aktivno učestvuju u njoj.

Prema njegovim rečima, omladina će dati veliki doprinos u obnovi zemlje kroz radne akcije.

Ministarstvo omladine i sporta nastaviće aktivno da učestvuje u organizovanju angažovanja mladih i volontera koji se svakodnevno u velikom broju prijavljuju da pomognu da se život u pogođenim područjima što pre vrati u normalu, rekao je Udovičić, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Studenti završnih godina i inženjeri građevine iz Novog Sada, koji poslednja tri dana kao dobrovoljci rade na proceni štete i sanaciji poplavom oštećenih kuća u Krupnju, kažu da u tu opštinu stiže dosta pomoći, ali neodgovarajuće i da je neophodna specifikacija potrebnog materijala kako bi donatori znali šta tačno da šalju.

Inženjer građevine Aleksandar Vićentić kaže da je, njih 17, u Krupanj došlo na poziv predsednika opštine da pomognu u proceni štete i urgentne sanacije objekata koji su pred samim rušenjem.

Povezano

Sve vesti