Crvena zvezda je od nedelje šampion Srbije u fudbalu, tako da u poslednji meč sezone ulazi bez ikakvog pritiska.

Zbog toga, ali i činjenice da mu je nekoliko igrača odsutno ili povređeno, trener Slaviša Stojanović odlučio je da u sredu u Novom Sadu (17 sati) protiv Vojvodine na teren pošalje kombinovani tim.

Priliku će dobiti igrači koji su ove sezone imali manju minutažu ili su još u omladinskom pogonu.

Stojanović je čak i otkrio koja trojica juniora će se naći u konkurenciji za sastav.

"Prvom timu će od današnjeg treninga biti priključeni (Luka) Jović, (Miloš) Stojanović i (Vukašin) Stojanović. Bio bi tu i (Marko) Grujić, ali je on polomio ruku, tako da ne može da igra".

Promene u timu neće promeniti i cilj crveno-belih da pobedom okončaju sezonu.

"Idemo u Novi Sad sa željom da završimo kao što smo završili većinu utakmica ovog proleća - pobedom. Neće biti lako, pošto Vojvodina ima dobro vođen tim i sa mnogo potencijala", istakao je Stojanović.

Trener crveno-belih zbog obaveza prema nacionalnom timu neće moći da računa na Dragana Mrđu, Darka Lazovića, Marka Petkovića, Aleksandra Kovačevića, Nejca Pečnika i Filipa Kasalicu (koji je, takođe, povređen), dok je još neizvesno da li će perspektivni golman Predrag Rajković putovati u Novi Sad ili sa omladinskom reprezentacijom Srbije u Republiku Irsku na kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo.

"Imamo mnogo problema sa sastavom, ali i pored toga se nadam da će biti onako kako želimo. Već duže vreme nemamo pun kadar i biće problema na nekim pozicijama".

Stojanović se potom ukratko osvrnuo i na čitavu sezonu, u kojoj je Zvezda posle sedam godina uspela da vrati šampionski pehar na "Marakanu", kao i na veliku pomoć najiskusnijih igrača u timu.

"Dobra atmosfera u svlačionici, uz dobar rad, bili su ključ uspeha. Milijaš, Ninković i Mijailović su kao iskusni igrači znali kako treba i kada pričati sa ostalima i van terena. Na neki način, oni su mi bili pomoćnici", istakao je strateg crveno-belih.

Što se tiče terena, Stojanović je čestitao celom timu, ali je posebno izdvojio štopere Sava Pavićevića i Dejana Kelhara.

"Oni su izneli veliki deo posla! Zbog povreda Krnete i Martinovića bili su primorani da igraju svaki meč i to pod rizikom od kartona, jer je poznato da je i Cilinšek bio van tima iz meni još nejasnog razloga".