• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Er Srbija će sama servisirati svoju flotu

Izvor Tanjug

Srpski nacionalna avio-kompanija osnovala je sektor za tehničko održavanje aviona, Er Srbija Tehnika, na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Nova organizaciona jedinica, opremljena najnovijom tehnologijom, upošljava 20 inženjera i 20 mehaničara, koji će raditi sedam dana u nedelji na poslovima redovnog i vanrednog linijskog održavanja za avione tipa "erbas" A319 i A320 u floti Er Srbije.

Er Srbija Tehnika će takođe, kako se dodaje, pružati usluge linijskog održavanja kompanijama Etihad ervejz i Etihad Regional za avione koji obavljaju saobraćaj iz Beograda, a u perspektivi je i pružanje usluga održavanja drugim aviokompanijama koje lete iz Beograda.

Linijsko održavanje u Beogradu uključivaće tranzitne, dnevne i nedeljne preglede, usluge redovnog i vanrednog tehničkog održavanja, kao i popravku sistemskih kvarova na avionima i onih vezanih za kabinu, objašnjava se u saopštenju.

Generalni direktor Er Srbije, Dane Kondić, kaže da raste potražnja za uslugama tehničkog održavanja aviona, tako da osnivanje sektora tehnike predstavlja logičan korak u susret zahtevima tržišta.

"Naš novi sektor i sposobnost da pružamo ekonomične usluge održavanja drugim aviokompanijama još više će učvrstiti temelje na kojima Er Srbija razvija svoje poslovanje i njenu pozicijiu kao jedne od vodećih aviokompanija u regionu", navodi Kondić.

Angažovanjem visokokvalifikovanih i iskusnih stručnjaka i korišćenjem napredne tehnologije i opreme iz oblasti vazduhoplovne industrije, kako dodaje, novi sektor će doprineti bržem razvoju Er Srbije i boljoj redovnosti i performansama aviona nacionalnog avio-prevoznika.

Er Srbija Tehnika poseduje uverenje Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Er Srbija je počela sa radom kao nacionalni avio-prevoznik 26. oktobra 2013.

Leti do više od 34 destinacije u Evropi, Mediteranu i Bliskom istoku sa matičnog međunarodnog aerodroma "Nikola Tesla Beograd", kako u putničkom tako i u teretnom saobraćaju.

Nudi i prekookeanske letove do Azije, Australije i Južne i Severne Amerike u saradnji sa kod šer partnerima, i sa kompanijom Etihad ervejz, svojim akcionarom sa 49 procenata vlasničkog udela. Avio-kompanija trenutno ima flotu od deset uskotrupnih i pet  turboelisnih aviona.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image