I "zmajevi" u "adidas" dresovima

Autor:

BiH je tako stala uz rame Španiji, Nemačkoj, Argentini, Kolumbiji, Meksiku, Japanu, Rusiji i Nigeriji.

"Zmajevi" će na svom mundijalskom debiju nositi "adidas".

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je svoju belu i plavu kolekciju "adidas" dresova i tako postala deveti tim koji će u opremi čuvene kompanije nastupiti na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

BiH je tako stala uz rame Španiji, Nemačkoj, Argentini, Kolumbiji, Meksiku, Japanu, Rusiji i Nigeriji.

Beli i plavi dres sa žutim detaljima izrađen je po "adizero" tehnologiji i pruža dodatnu ventilaciju igračima pomažući im da ostanu suvi 90 minuta. Gostujući dres sadrži i "climacool" tehnologiju koja obezbeđuje pravilnu ventilaciju koja će hladiti igrače i po brazilskoj vrelini.

Ova saradnja, kada su u pitanju prve zvezde bosanskog fudbala, nije došla slučajno. Ugovore sa "adidas" imaju Edin Džeko, Miralem Pjanić, Senad Lulić i Emir Spahić.

"Veoma je važno da na prvom turniru koji igramo imamo dresove koji zaista mogu da nas nadahnu. Uz čist dizajn, oni potpuno odražavaju strast i posvećenost koji vode ljude naše nacije. Nadam se da ovog leta možemo da ostvarimo njihove nade i učinimo ih ponosnim", rekao je Džeko.

On i saigrači debitovaće u novoj opremi prvi put u noći između utorka i srede (3.30), kada u Čikagu bude počela utakmica sa još jednim "adidas" rivalom, Meksikom.

Pored velikog broja reprezentacija koje oblači, "adidas" će u Brazilu imati i predstavnika na svakoj utakmici i svakom treningu u vidu oficijelne lopte "brazuca". Ova kompanija "šije" lopte za FIFA Svetska prvenstva od 1970. godine i tako će biti najkraće do 2030. kada ističe aktuelni ugovor između Svetske kuće fudbala i kompanije "adidas".

Foto