Fonet

Palma: Poseta Grčkoj bila “berićetna”

Autor:

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković izjavio je danas da je poseta delegacije privrednika, lekara i poljoprivrednika Grčkoj bila "berićetna" i da treba očekivati nove investicije iz te zemlje.

0
A- A A+

Marković predvodi delegaciju od 200 članova u četvorodnevnoj poseti grčkoj regiji Pjeriji, a sumirajući utiske rekao je: "Ceo svet obiđoh, Srbiju i Jagodinu nigde ne nađoh".

"Proizvođači papira, tekstila i maslinog ulja zainteresovani su za nova ulaganja, a širićemo saradnju lekara i poljoprivrednika", izjavio je Marković.

Marković je rekao da za desetak dana investitori treba da dođu u Jagodinu, gde će na sastanku dobiti dodatne informacije i razgovarati o modelima za investiranje.

Marković je gradonačelniku Katarine Honidisu Savasu poklonio fudbalsku loptu sa potpisima igrača FK Jagodina.

"Katarina je prošle godine poklonila Jagodni dva hektara zemlje na obali mora u letovalištu Paralija, dok su Grci dobili dva hektara u jagodinskoj industrijskoj zoni", objasnio je Marković.

Lekari su obišili regionalnu bolnicu u Katarini, dok su se poljoprivrednici upoznali sa novinama u uzgoju svinja, ovaca i mlečnih krava.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović je istakao da je jagodinski model nastupa prema stranim investitorima jedan od najboljih i primenjiv za gradove u Srbiji.

"Poljoprivreda je velika šansa Srbiji, treba raditi na promociji, a velika obaveza na političarima je da mladima poljoprivredu predstavimo kao šansu za život i zaradu", rekao je Mahmutović.

Povezano

Sve vesti