• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIP ove godine "isplivava" iz restrukturisanja

Izvor Tanjug

Beogradska industrija piva (BIP) spremna je da ove godine izađe iz procesa restrukturisanja i da samostalno posluje na tržištu, izjavio je generalni direktor Milivoje Draganić.

 BIP ove godine "isplivava" iz restrukturisanja Izvor: MONDO/Mladen Šolak

"Jedan BIP, molim"
Izvor: MONDO/Mladen Šolak
"Obaveze izmirujemo bez subvencija iz budžeta ili fondova iz kojih se finansiraju druga preduzeća u sličnoj situaciji. To nam daje za pravo da učinimo taj poslednji korak i da izađemo iz restrukturiranja", kaže direktor pivare trenutno u državnom vlasništvu u Srbiji.

Šteta koju su u tom preduzeću napravili investitori, sa kojima je privatizacija raskinuta, je i materijalna i moralna, navodi Draganić. Litvanci i Šveđani su, kako dodaje, "odneli opremu i zatvorili dve fabrike u Krnjači i Čačku".

Draganić je rekao novinarima, koji su danas bili u poseti toj pivari, da tu nije reč samo o sporu investitora i BIP-a, već je reč o međunarodnim ugovorima i zato će tek da se vidi da li BIP-u ta šteta može da bude nadoknađena.

"Mi još osećamo posledice katastrofalne privatizacije koja nas je dovela na rub propasti. Ipak, uspeli smo da obnovimo proizvodnju, koja danas iznosi oko 250.000 hektolitara piva i zauzima četiri odsto tržišnog učešća", kaže prvi čovek BIP-a.

 BIP je prošle godine, prema njegovim rečima, ostvario pozitivan poslovni rezutat a po svoj prilici će, smatra on, i ova godina biti slična, iako cela ta industrijska grana beleži pad.

BIP danas zapošljava 540 radnika i redovno im isplaćuje plate i doprinose.

"Nemamo nijednog radnika koji ima nepovezan staž", ističe Draganić, dodajući da je činjenica da postoji višak zaposlenih, i da ima i oko 90 ljudi koji četiri-pet godina primaju plate a ne rade.

Prilikom obilaska BIP-a, novinarima je rečeno da od ukupne proizvodnje te fabrike 80 odsto čini pivo, 10 odsto ruski kvas, a sokovi i sirće po pet odsto.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image