Bojana Jovanovski prvi put u karijeri je dobila dva meča na travi "Ol Inglend kluba"!

Iako je na Vimbldon doputovala sa serijom od pet eliminacija u prvim kolima (Istburn, Birmingem, Rolan Garos, Strazbur, Rim), Bojana je smogla snage da ostvari jednu od najvrednijih pobeda u karijeri.

Posle dva sata i devet minuta savladala je nekada najbolju teniserku sveta, sada devetu na WTA listi, Viktoriju Azarenku.

Rezultat na terenu broj 3 bio je 2:1 u korist 44. teniserke sveta, po setovima 6:3, 3:6, 7:5.



Jovanovski je do pobede stigla osvojivši PET uzastopnih poena u 12. gemu trećeg seta, na servis protivnice, pri vođstvu Azarenke od 40:0!?

Bojana u trećem kolu očekuje kvalifikantkinju, Čehinju Terezu Šmitkovu (19 godina, 175. WTA) ili Amerikanku Koko Vandevejg (22, 51). Ni jedna, ni druga, ne bi trebalo da budu nepremostiva prepreka za našu teniserku, 45. na WTA listi.

Tek tada, u potencijalnom duelu četvrtog kola, mogla bi da naleti na nositeljke, (23) Lusi Šafarovu iz Češke ili (10) Dominiku Cibulkovu iz Slovačke, koja bi tek trebalo da izbori plasman u treće kolo (sastaje se sa Belgijankom Alison van Jutivank, 20 godina, 85. WTA).

— Ana Ivanovic (@AnaIvanovic) June 25, 2014


Jovanovski je debitovala na Vilmbldonu 2010. godine i odmah doživela poraz od dve godine starije Beloruskinje, Azarenke. Bilo je 1:6, 4:6. Čekala je četiri godine na priliku za revanš i dočekala je - popustila je u drugom setu, ali pokazala i strpljenje i znanje u trećem setu, koji je rešen na dramatičan način.



Jovanovski je povela 2:0, Azarenka vratila brejk, ali Srpkinja napravila još jedan i imala prednost sve do vođstva 4:2, kada je svoj servis gem izgubila "sa nulom". Brzo se došlo do 5:5, a onda je "BoJo" nekako pregurala svoj servis, spasla dve brejk loprte i posle pet "djusova" stigla do prednosti od 6:5.

Kada je Azarenka drugi put trebalo da servira za opstanak u meču, doživela je kraj i ranu eliminaciju i to na neverovatan način: Imala je prednost od 40:0 i izgubila pet poena u nizu!

Bravo, Bo!