• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer: Letovi Beograd - Čikago sredinom 2015.

Izvor MONDO/Agencije

U drugoj polovini 2015. godine biće omogućeni letovi iz Beograda za Čikago, najavili su danas premijer Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD Majkl Kirbi.

 Premijer: U drugoj polovini 2015. iz Beograda letovi za Čikago Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Ambasador je na konferenciji za novinare u vili Bokeljka u Beogradu rekao da je američka federalna vazduhoplovna administracija dala Srbiji "kategoriju 1" što će omogućiti direktne letove za SAD.

 Vučić je rekao da će Srbija ispuniti i preostala tri uslova neophodna za letove u SAD pošto je ispunila prvi i najznačajniji.

 Sagovornici nisu precizirali o kojim je uslovima reč.

 "Zahvaljujem gospodinu Kirbiju jer smo posle više decenija dobili dozvolu za letove za Ameriku. U drugoj polovini 2015. leteće se za Čikago, a borićemo se i za Njujork", rekao je premijer.

Vučić je istakao da je dobijanje dozvole za letove u SAD važan signal i drugim zemljama.

ER SRBIJA NA POTEZU

V.d. direktora Direktorata za civilno vazaduhoplovstvo Srbije, Milan Živanović, kaže da je to ogroman uspeh Srbije i Direktorata, podsetivši da je Srbija 2002. godine svrstna u "kategoriju 2" i da nije imala mogućnosti direktnih letova do SAD.

Do 1992. je postojala mogućnost direktnih letova od SAD, ali su letovi obustavljeni zbog sankcija.

Dobijanjem "kategorije 1" aviokompanije iz Srbije mogu da apliciraju za uspostavljanje direktnih letova.

"Er Srbija i eventualno druge srpske aviokompanije mogu da traže dozvolu kod američkog Ministarstva saobraćaja, koje daje dozvolu za određenu liniju. Na aviokompaniji je sada kada će to uraditi - kada ispita tržište, nabavi širokotrupne avione...", naveo je čelnik Direktorata.

Dobijanje "kategorije 1" je podrazumevalo čitav niz provera u obalsti vazduhoplovne bezbednosti - regulative, nadzora, organizacija i inspekcija, što je sve u nadležnosti Direktorata.

"Konačno smo dobili potvrdu da smo ispunili sve stroge uslove FAA", naglasio je on dodajući da je Srbija tako potvrdila izuzetno visok nivo vazduhoplovne bezbednosti koji ima u Evropi, a sada i u SAD.

Pored zahteva koje se šalje američkom Ministarstvu saobraćaja prilikom apliciranja, potrebno je i da njihova agencija proveri bezbednost aerodroma, rekao je Živanović i dodao da su to proceduralne stvari koje Srbija ispunjava.

On je dodao da treba potpisati i novi bilateralni sporazum u oblasti vazdušnog saobraćaja između Srbije i SAD, s obzirom da je sadašnji zastareo.

Komentari 16

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mikita

Hvala Bogu višeeeee extra!!!!!!

jasenka

bay bay nikada

sanja pa

odgovor za kpmentar pod nikom "strasno".Prvo cestitam sto si zavrsila fakultet.Nadam se da ce moj odgovor dopreti do tebe i da ces ga iskoristiti.Pronadji na internetu,ili u Crkvenoj prodavnici,pravoslavnoj,AKATIST SVETOJ BLAZENOJ KSENIJI PETROGRADSKOJ.To je molitva ruskoj Svetiteljki.Njoj se moli za pomoc u pronalazenju posla,mesta stanovanja i bracnog partnera.Cita se 40 dana svaki dan.Ja sam dobila od prijsteljice.Mene je uslisila vec posle 7 dana,ja sam citala za muza.I svim prijateljima kojima sam dala da joj citaju akatist,brzo je pomogla,za desetak dana najvise.a kad kasni plata,procitas i odmah isplate,delujeza dan.Moli joj se.Ako neverujes,ipak citaj,pa kad te pomiluje dobices i veru.Ako ti je tesko svaki dan ceo Akatist,procitaj koliko mozes,pa sutra nastavi.Nadam se da ces se radovati uskoro.:-)

special image