mondo.rs

MKDSL i drugari: "Jedan dan moga oca"

Autor:

Stara dečija pesma na jedan potpuno novi način – tako bi se ukratko mogao opisati inovativni poduhvat grupe muzičara, na čelu sa Markom Miloševićem, poznatijim kao MKDSL.

0
A- A A+

Pesma "Jedan dan moga oca" Dobrice Erića, objavljene u kultnoj zbirci Duška Radovica "Poletarac", opisuje jedan dan na selu, viđen očima deteta, čiji otac provodi dan u kosidbi.

Glasovi, spot i animacija kojom je na novi način predstavljena ova legendarna dečija pesma, obraćaju se deci, ali i odraslima, jezikom novih tehnologija u svetu kompjutera, ali podjednako snažno dopiru do slušalaca.

Ivan Jevtic (sintisajzeri), Miloš Đukanovic, Sofija Kneževic, Tina Miloševic, Milana Popović (vokali), Akash Bhatt (perkusije), Marko Miloševic (aranžman i produkcija), želeli su da se obrate deci na jedan drugačiji način od onog uobičajenog – bez uprošćavanja realnosti na čemu se uglavnom insistira prilikom obraćanja deci.

Želeli su da im se obrate kao ozbiljnim osobama i ravnopravnim sagovornicima.

Muzički izraz prati razvoj priče, svaki trenutak pesme ima adekvatnu pratnju u zvuku i slici, pojačavajući doživljaj teksta. Projekat “Jedan dan moga oca” je rezultat višegodišnjeg rada grupe izvođača – pesma je stvarana tri godine, a spot šest meseci.

Izvor: YouTube

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.