Nemci: Čudesno!

Autor:

Reprezentativci Nemačke kažu da se osećaju neverovatno zbog činjenice da su najbolji na planeri. "Pobedio je tim", ističu svi.

Fric Valter 1954, Franc Bekenbauer 1974, Lotar Mateus 1990. i konačno Filip Lam 2014. godine.

To su kapiteni Nemačke koji su imali čast da na Mundijalima podignu pehar namenjen svetskim prvacima. Slika Lama na čuvenoj Marakani sa visoko podignutom Zlatnom boginjom iznad glave ušla je u istoriju, a vođa nove šampionske generacije "pancera" kaže da su on i njegovi saigrači to zaslužili.

"Mi smo svetski prvaci. Osećaj je čudesan", počeo je Lam obraćanje novinarima posle utakmice.

"Ono što smo postigli na Svetskom prvenstvu je neverovatno. Nije nam bitno da imamo najboljeg igrača, već da imamo najbolji tim. Igru smo tokom turnira konstantno unapređivali i nijednog trenutka nismo pali. Držali smo se našeg plana i na kraju smo postali svetski prvaci", rekao je Lam.

Nemačka je u nedelju u finalnoj utakmici Mundijala u Rio de Žaneiru pobedila Argentinu sa 1:0, a jedini gol postigao je Mario Gece u 113. minutu.

Golman Nemačke i osvajač "zlatne rukavice" Manuel Nojer rekao je da se oseća "sjajno".

"Prelep osećaj... Fenomenalan! Ovo što smo uradili je veliko dostignuće. Za ovaj rezultat nisu zaslužni samo igrači, već i tim iza tima. Jednog trenutka ćemo prestati da slavimo, ali ćemo se ovoga prisećati s osmehom na licu", rekao je Nojer za Kiker.

Foto