Blater iznenađen zbog Mesija

Autor:

Predsednik FIFA pohvalio Brazilce i izjavio da zaslužuju 9,25 od maksimalnih 10 kao ocenu za organizovanje Svetskog prvenstva, ali je iznenađen odlukom svoje organizacije da za najboljeg igrača Mundijala proglasi Lionela Mesija.

2
A- A A+

Mnogo polemika bilo je uoči Mundijala u Brazilu. Postavljala su se razna pitanja, a najčešće da li će stadioni biti spremni na vreme, da li će infrastruktura biti odgovarajuća, hoće li sve proći bezbedno...

Posle mesec dana fudbala u Riju, Sao Paulu, Belo Horizonteu i ostalim gradovima domaćinima svetskog prvenstva, čini se da je sve bilo zadovoljavajuće.

Po mišljenju prvog čoveka FIFA, Sepa Blatera, čak i "fantastično".


Predsednik Svetske fudbalske federacije ocenio je turnir u Brazilu "veoma posebnim" zbog visokog kvaliteta fudbala, ali je i kritikovao organizaciju na čijem je čelu zbog toga što ne rešava na pravi način diskriminatorsko ponašanje navijača na stadionima.

Blater je potvrdio da je o toj temi razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i naveo da će borba protiv rasizma u fudbalu biti prioritet na šampionatu 2018. godine u Rusiji.

Predsednik FIFA odbacio je kritike usmerene protiv njega i predsednice Brazila Dilme Rusef prilikom predstavljanja trofeja na stadionu Marakana u Rio de Žaneiru.

"Kada ste u ovom poslu, morate da živite s tim", poručio je Blater, a prenosi AP.

Blater je kazao i da je"pomalo iznenađen"izborom argentinske zvezde Lionela Mesija za najboljeg igrača ovogodišnjeg Mundijala, kao i da mu je žao Urugvajca Luisa Suareza koji je suspendovan na četiri meseca zbog toga što je ugrizao protivničkog igrača.

Foto