Tako to rade Nemci!

Autor:

Šampioni sveta vratili su se u domovinu, ostavivši za sobom trening centar Kampo Bahija, koji su sami izgradili i koji su donirali lokalnoj školi.

25
A- A A+

Pored činjenice da je najbolje igrala fudbal na Mundijalu, reprezentacija Nemačka pokazala je prethodnih meseca svu svoju veličinu i van terena.

Šest meseci uoči Svetskog prvenstva, FS Nemačke procenio je da nijedan od ponuđenih objekata za smeštaj "pancera" nije odgovarajući, pa je sam izgradio hotel, zdravstveni centar, fudbalski teren i put.

Na tim radovima nije bio uposlen nijedan Nemac, već isključivo lokalno stanovništvo iz Bahije.

Tokom Mundijala, nemački fudbaleri su neretko organizovali druženja sa lokalcima, simbolične žurke na plaži, veliki festival... Takođe, obučeni u dresove domaće  reprezentacije donirali su 10.000 evra Brazilcima kako bi kupili ambulantna kola.

Nakon finala, u kojem su posle 24 godine doneli svojoj zemlji titulu šampiona sveta, isticali su oduševljenje boravkom u Brazilu i zahvalnost svojim domaćinima.

Potom su, na odlasku, ostavili sve što su sagradili lokalnom stanovništvu. Objekti koje su koristili reprezentativci Nemačke biće donirani školi i siromašnima.

Sa sobom su poneli "Zlatnu boginju" i aplauze celog sveta.

Foto