Kao što je i bilo nagovešteno, fudbaleri Partizana i ovog leta će igrati protiv Ludogoreca, trostrukog uzastopnog šampiona Bugarske!

Prošlosezonski rivali iz kvalifikacija za Ligu šampiona ponovo će ukrstiti koplja, 29/30. jula i 5/6. avgusta. Lani je plasman u baraž za popunu grupa izborio tim iz Razgrada, pobedom na svom terenu (2:1), pa u Humskoj (1:0).

Prvi meč će ponovo biti odigran u Bugarskoj.

Naravno, da bi novi duel dva tima bio i definitivno zakazan, i srpski i bugarski predstavnici moraće da potvrde svoj plasman u 3. kolo kvalifikacija. Partizan je u prvom meču 2. kola pobedio Toršavn 3:0, a Ludogorec Dudelanž 4:0.

Bugarski tim prošle sezone je eliminisan u baražu, ali je potom zauzeo prvo mesto na tabeli Grupe B Lige Evrope (ispred Černomoreca, PSV Ajndhovena i zagrebačkog Dinama, bez poraza), a onda izbacio Lacio (1:0, 3:3), da bi završio evro-epizodu u osmini finala, porazima od Valensije (0:3, 0:1).

Vicešampion Srbije žreban je u petak u Grupi 2, što je najavljeno još u noći između četvrtka i petka. Tada je postalo jasno da su potencijalni rivali crno-belih Steaua, Apoel, Sparta Prag, Ludogorec ili Makabi.

GRUPA 1:

Valeta/Karabak - Salcburg
Kliftonvil/Debrecin - BATE/Skenderbeg
Slovan/Nju Sejnts - Šerif/Sutjeska
Alborg - Dinamo Zagreb/Žalgiris
Legija/Sent Patrik - Rejkjavik/Seltik

GRUPA 2:

Dinamo Tbilisi/Aktobe - Stremsgudse/Steaua
Zrinjski/Maribor - Santa Koloma/Makabi
Rabotnički/Helsinki - Apoel
Sparta/Levadija - Malme/Ventspils
Ludogorec/Dudelanž - Partizan/Toršavn!

GRUPA 3:

Limasol - Zenit
Dnjepar - Kopenhagen
Fejnord - Bešiktaš
Grashoper - Lil
Standard - Panatinaikos.