• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostolac: Potopljen deo kopa, ali radi

Izvor Beta

Obilne padavine ugrozile su rad postrojenja kopa Drmno u Kostolcu, ali proizvodnje električne energije nije ugrožena i odvija se nesmetano, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS).

Kako se navodi u saopštenju, u snažnom nevremenu koje je u utorak uveče zahvatile područje Kostolca, kop Drmno ostao je bez napajanja strujom, a površinske vode koje su se u bujicama slivale potopile su zapadnu stranu ugljenog sistema na kopu.

Tokom noći evakuisani su zaposleni koji rade na ugljenom sistemu i svi su na bezbednom, a u pomoć je pristigla vatrogasno-spasilačka ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na površinskom kopu Drmno deo postrojenja je pod vodom i prema prvim procenama biće neophodno nekoliko dana za sanaciju posledica nepogode.

Na deponijama ima dovoljno uglja za proizvodnju struje, naveo je EPS u okviru kojeg posluju Termoelektrane i kopovi Kotolac i precizirao da se na deponiji termoelektrane Kostolac B nalazi više od 300.000 tona uglja, a na deponiji Termoelektrane Kostolac A oko 80.000 tona.

Na sastanku predstavnika EPS i poslovodstva Termoelektrana i kopova kopovi Kostolac razmotrena je novonastala situacija i dogovorene su sve neophodne mere kako bi se u najkraćem roku osposobili ugljeni transporteri za proizvodnju uglja.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image