• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vulin potvrdio: Biće smanjenja plata i penzija

Izvor Tanjug

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će biti najavljenog smanjenja plata i penzija.

On je dodao da će se Vlada truditi da ono bude što manje, ističući da svi podjednako treba da snose teret krize.

"Smanjenja plata i penzija će sigurno biti, u kojoj meri - videćemo, ali ćemo se truditi da bude što manje", rekao je Vulin novinarima u Ljigu, gde je razgovarao sa predstavnicima uprave i sindikata preduzeća "Granit Peščar".

Vulin je rekao da je položaj ljudi zaposlenih u javnom sektoru bolji od onih koji su zaposleni u privatnom i naglasio da svi moraju zajedno da snose teret krize.

"Niko nije srećan što mora da smanjuje plate i penzije, ali to mora da se uradi", rekao je Vuilin.

On je dodao i da se reformski zakoni koje vlada donosi, o stečaju i privatizaciji, donose i kako bi se olakšalo poslovanje privatnih preduzeća.

"Svi smo u podjednakoj nevolji moramo da razumemo da teret krize moramo da snosimo ravnomerno", rekao je on.

Ministar je naveo da postoje podaci da na crno radi oko 30 odsto od ukupnog broja zaposlenih, što je orgoman broj, i da džava mora da radi na tome da niko više nema ekonomski interes da na taj način zapošljava.

On je dodao i da su mere koje Vlada preduzima, poput olakšica za zaposljavanje radnika, jedan od načina da se taj problem reši.

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nidza

Tesko ovom jadnom narodu...samo udrite po nasim dzepovima.Narod je uvek izvlacio drzavu iz krize,pa sto bi ovog puta bilo drugacije...jadni mi..pa se posle pitamo sto svi beze iz Srbije...yato sto nemamo leba da kupimo zivimo kao bednici ama bas svi.Sem vrhovne komande posto prazne moj a pune svoj dzep..

Dragan

Pola Srbije izdrzavaju penzijoneri pa im treba uzeti da bi smanjili broj stanovnika, da bi imali nasi politicari sto vise da stavljaju u njihove dzepove.

Biljana

Bivsi levicar i sledbenik Ce Gevare, cim dobio fotelju, od druga postao gospodin.Socijalisticki teret deli na sve, a dobit ,, eliti".Sta ce sirotinji pare, ona ne ume da trosi i uziva.To samo zna gospoda.Zato se uzima od sirotinje i daje bogatima.Kada njima smanjite 10%primanja ima bre debelo da osete.Tako drug, pardon gospodin Vulin kaze.I svi u to ima da veruju.Evo guvernerka ce sirota, debelo da oseti 10%smanjenje plate.Ja apelujem na gospon Vulina , da to nikako ne radi.To je stvarno sramota.Pa zena ce da se potrese i dinar ce da ,, rikne".Zbog ,,zdravlja"dinara to nikako ne cinite.Smanjite meni 20%samo njenu platu ne smanjujte.Ja ovo radim za spas srpske valute.

special image