Sa porastom temperature rastu i cene na popularnim turističkim destinacijama. Pogledajte koliko koštaju hrana i piće u Dubrovniku, Sen Tropeu, na Ibici, Mikonosu, u Veneciji i Budvi.
Već pri prvom pogledu na cene uočljivo je da turisti u Dubrovniku neće ostati ni gladni, a ni žedni.
Dok će za bocu obične vode na Stradunu izdvojiti 40 centi, u susednoj Budvi istu će morati da plate skoro jedan i po evro, a u francuskom SenTropeu više od 2,50 evra, piše "Večernji list".
Slično je i sa hranom. Meni za jednu osobu u jeftinijim restoranima najpovoljniji je u Dubrovniku i to za čak jedan i po evro od drugoplasiranog crnogorskog odredišta.
U restoranu srednje kategorije ručak za dve osobe jeftiniji je samo na Ibici i Mikonosu za nešto više od devet evra, dok je u Sen Tropeu skuplji za čak 60 evra!
Slično je i sa točenim pivom koje je jeftinije jedino u Crnoj Gori.
I u Veneciji, koja konkuriše kao drugo najomiljenije odredište prekookeanskih kruzera, sve je skuplje osim šoljice kapućina na koju će turisti potrošiti 40 centi manje nego u Dubrovniku.