• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan Beko na čelu Železnica Srbije?

Izvor mondo.rs

Poznati biznismen i nekadašnji ministar u vladi Mirka Marjanovića Milan Beko biće novi direktor "Železnica Srbije", objavile su "Naše novine" pozivajući se na obavešteni izvor bliskog Vladi Srbije.

Sagovornik ovog lista tvrdi da je o Bekovom imenovanju na ovu funkciju odlučeno u kabinetu premijera posle nekoliko razgovora koje su Aleksandar Vučić i Beko imali u poslednjih mesec dana.

"Ideja da uspešni domaći privrednici preuzmu neka od problematičnih državnih preduzeća rodila se na sastanku premijera sa kremom srpskog biznisa u klubu "Privrednik" početkom jula. Tada je Vučić rekao da je situacija u "Železnicama" neizdrživa i da će pre uvođenja mera konsolidacije morati da se promeni "bolesno stanje u javnim preduzećima, uključujući i to".

Iako je u igri za direktora bio i vlasnik "MK grupe" Miodrag Kostić Kole, koji se sam nudio za to mesto, izbor je na kraju pao na Milana Beka.

On je krajem prošle nedelje prihvatio ponudu premijera. Beko veruje da će zahvaljujući bogatom poslovnom iskustvu postaviti to preduzeće na noge, tvrdi izvor "Naših novina".

Sredinom jula premijer Vučić izjavio je da je članovima kluba "Privrednik", među kojima i Miodragu Kostiću i Milanu Beku, ponudio da upravljaju "Železnicama Srbije", ali da od njih nije dobio odgovor.

" Evo, gospodo, dajte, hoćeš ti, Miodraže? Hoćeš ti, Mišo? Ko će da uzme "Železnicu"? Evo, vi kažete da ste mnogo sposobniji, želim da vam verujem, preuzmite, molim vas, "Železnicu". Još nisam dobio odgovor", rekao je tada Vučić Radio-televiziji Srbije, a u međuvremenu je, po svojoj prilici, stigao i "odgovor" od Beka, navode "Naše novine".

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

milosss

Treba pustiti coveka kad vec hoce. A za godinu dana cemo videti rezultate pa cemo komentarisati. Meni je ovo zanimljivo, i zanima me bas oshod svega ovoga.

Stefan

Radnici Zeleznica Srbije pobunite se dok jos nije kasno!

Zeljko

Ne branim ovo ali svako ce biti bolji direktor od prethodnog. Ovaj je bar po zanimanju dipl. inz. saobracaja sto ce reci da nije zavrsio brzopotezne skole kao prethodni koji je bo skretnicar, pa bar mozemo da ocekujemo nesto od njega da uradi..

special image