• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Most Zemun-Borča završiće ministarstvo i grad

Izvor MONDO/Agencije

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da će sa Gradom Beogradom zajednički preduzeti sve kako bi u predviđenom roku bili završeni radovi na izgradnji mosta Zemun - Borča.

 Most Zemun-Borča završiće ministarstvo i grad  Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Na sastanku ministrke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim konstatovano je da radovi teku predviđenom dinamikom, ali da je potrebno otkloniti propuste prethodnih gradskih i republičkih vlasti i pojačati nadzor kako bi most bio završen bez nepotrebnih dodatnih troškova za državni i gradski budžet.



Zbog toga će, kako je navedeno, Ministarstvo i Grad organizovati sastanke sa nadležnim komunalnim i gradskim preduzećima kako bi se što pre otklonile sve nedorečenosti i sa kineskim partnerom bio potpisan Aneks 4, što je uslov za završetak mosta.

Prema predviđenoj dinamici, most Zemun-Borča trebalo bi da bude završen do 27. decembra ove godine, a svi pristupni putevi do 15. septembra 2015. godine.

Novi most preko Dunava će biti dugačak 1.507 metara, širok 29,1 metara i visok 22,8 metara, sa ukupno šest kolovoznih traka i pešačko-biciklističkim stazama sa obe strane, a pristupne saobraćajnice biće dugačke 21,6 kilometara.Glavni raspon mosta je dugačak 362 metra.
Radovi na mostu Zemun-Borča počeli su krajem oktobra 2011. godine.

Ukupna vrednost mosta sa pristupnim saobraćajnicama je oko 260 miliona dolara, a od tog iznosa 85 odsto kreditira kineska Eksim banka, dok preostalih 15 odsto obezbeduju država Srbija i Grad Beograd.

Most gradi kineska kompanije "Čajna roud and bridž korporejšn" (China Road and Bridge Corporation).

To će biti drugi most na Dunavu u Beogradu, a urbanističkim planom predviđeno je da se u budućnosti u glavnom gradu izgradi još jedan most na Dunavu kod Vinče, kao i most preko Ade Huje.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kinez

...znaci nikad.

special image