mondo.rs

Windows 9 biće besplatan?

Autor:

Microsoft bi korisnicima XP, Vista i Windows 7 OS-a Windows 9 mogao ponuditi besplatno!

Windows 9 biće besplatan? Foto: Microsoft. Surface tablet.

Portal BGR objavio je danas pomalo neobičnu vest, baš ovu iz našeg naslova, što znači da bi Microsoft, prvi put od kada postoji Windows, taj operativni sistem mogao korisnicima dati besplatno. To je Windows 9, koji bi prema nepotvrđenim informacijama trebalo da se pojavi na proleće ili leto 2015. Korinsici Windosa 7, Vista i XP mogli bi tako besplatno da preuzmu Windows 9 u cilju Microsofta da što veći broj korisnika pređe na najnoviji operativni sistem.

Windows 9 bi, kroz neku od opcija, trebalo za "dž" da stigne do pomenutih korisnika, a ranije se šuškalo i o besplatnoj nadogradnji na Devetku i za Windows 8.1 korisnike. Ipak, prema BGR portalu, ovo je samo jedna od opcija i još uvek nije ništa potvrđeno.

Objavljena je i informacija da bi sve velike nadogradnje koje su se očekivale za Windows 8.1 mogle biti otkazane, zarad što bolje pripreme terena za Windows 9 pa bi nadogradnja za 8.1, kja je planirana za 12. avgust, a ranije je najavljivana kao velika i važna, mogla da bude tek manja nadogradnja, koja čak i ne bi bila neophodna za instalaciju.

U svakom slučaju, raduje nas da Microsoft razmišlja o ovako nečemu i podsećamo da je Windows 8.1 već sada besplatan za uređaje sa ekranom dijagonale manje od devet inča.

Šta kažete na ovu vest? Čekamo vaše komentare ispod ili na Faceboku!

Povezano

Sve vesti