• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Istragu oko NIS-a ne treba politizovati

Izvor Tanjug

Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić izjavio je danas da pitanje istraga u vezi privatizacije NIS-a ne treba politizovati i dovoditi u bilo kakav kontekst sa partnerima iz Rusije.

"Država i MUP rade svoj posao i to je stvar pravne države koji ne treba politizovati", rekao je Antić novinarima prilikom obilaska poplavljenog kopa Tamnava- Zapadno polje u Kolubari.

Antić je rekao da je legitimno pravo države da izanalizira sve elemente, koji se, pre svega, odnose na period pre privatizacije NIS-a.

On je dodao da je taj proces u interesu i Srbije i Rusije.

Ministar smatra da treba razrešiti do kraja sve sporne privatizacije koje su bile predmet sumnje i predmet izveštaja EU.

“NEMA BRIGE OKO ZIME”

Antić je rekao da je država Srbija priprema sistemski odgovor za svaki mogući scenario koji može da se desi tokom zime u snabdevanju energentima i građani nemaju razloga za brigu.

Na stolu premijera, ministra energetike i direktora EPS-a postoje scenariji i različite opcije kako bi građani imali dovoljno energenata tokom predstojeće zime, rekao je Antić novinarima prilikom obilaska rudarskog bazena Kolubara i ponovio da nema razloga ni za "trunku brige".

"Restrikcije struje nisu opcija", rekao je Antić.

Vlada i Ministarstvo energetike izuzetno odgovorno pristupaju ovom osetljivom i izazovnom pitanju, rekao je Antić i dodao da se radi i na tome da, ako zatreba, pribavimo dodatne količine gasa iz Evrope.

Odgvarajući na pitanja novinara da li se može očekivati prekid tranzita gasa preko Ukrajine tokom zime, Antić je rekao da smatra da nije u interesu naroda Ukrajine da se cevovod zatvori jer je to veliki izvor prihoda za tu zemlju, ali da Srbija razmatra i taj scenario i da ima određene odgovore kako da obezbedi stabilnost i sigurnost snabedevanja potrošača energentima.

Antić je naveo da Srbija trenutno ima 1,2 miliona tona uglja na deponijama u termoelektrani u Obrenovcu i oko 200.000 tona u Kolubari, što je više od plana za ovaj period godine.

Antić je podsetio i da je Banatski Dvor popunjen sa oko 450 miliona kubika gasa i najavio da će do kraja avgusta to skladište biti popunjeno sa 460 ili 470 miliona kubika, što je istorijski maksimum jer Banatski Dvor nikada do sada nije bio tako pun.

V. D. direkota EPS-a Aleksandar Obradović potvrdio je takođe da EPS priprema različite scenarije za zimu koji uključuju i mogućnost gasne krize i dodao da se te opcije razmatraju sa partnerim iz EU i nadležnim kancelarijama iz Brisela.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image